• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло активізує співпрацю з Укргазбанком

Держмолодьжитло активізує співпрацю з Укргазбанком

Сьогодні у Києві голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний і голова правління Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк «Укргазбанк» Кирило Шевченко підписали меморандум про співпрацю між установами з метою впровадження заходів із забезпечення громадян доступним житлом.

IMG 0320

«Наш спільний мотив – розуміння потреби наблизити умови участі у програмі придбання доступного житла до фінансових можливостей максимально широкого кола осіб, які потребують поліпшення житлових умов», - акцентував Сергій Комнатний.

Зокрема, учасники програми «Доступне житло», які мають право на допомогу з державного бюджету на придбання житла (30-50 відсотків ціни обраної ними квартири), матимуть змогу взяти у банку кредит на частину чи повну суму тієї частки вартості житла, яку вони повинні сплатити самостійно. Зможуть звертатися до «Укргазбанку» і ті громадяни, які беруть участь у місцевих програмах придбання доступного житла, що реалізуються у деяких регіонах України, повідомив керівник Держмолодьжитла.

«Фонд як інструмент державної житлової політики покликаний сприяти вирішенню житлової проблеми українців як одного з найбільш соціально значущих питань для значної частини наших громадян, - зазначив після підписання меморандуму очільник Фонду. – Переконаний, що синергія наших спільних зусиль з великим державним банком, партнерами якого є чимало великих будівельних компаній, дасть змогу просунутися вперед на шляху до цієї мети».

IMG 0339

Кирило Шевченко зазначив, що 2018 року «Укргазбанк» зосередиться на іпотечному кредитуванні та вже пропонує низку пільгових спільних із забудовниками програм, адже партнерами банку є більш ніж 30 надійних будівельних компаній. Банк відкритий для співпраці з новими партнерами

Участь у підписанні взяли заступник голови правління Держмолодьжитла Ельвіра Левченко і заступник голови правління «Укргазбанку» Інна Тютюн.

        Нагадаємо, цього року з державного бюджету України виділено 100 млн грн на реалізацію програми «Доступне житло». Детально з умовами участі в програмі можна ознайомитися на сайті Держмолодьжитла та сайтах регіональних управлінь, що діють у кожній області нашої держави.