• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: презентація програм Фонду керівникам громад

Держмолодьжитло: презентація програм Фонду керівникам громад

21751288 117171248972434 3019013966560779950 n 2

Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву згідно з урядовим рішенням сьогодні поширює свою діяльність не лише на молодіжний сегмент, але й на інші категорії громадян. Зокрема, це вимушені переселенці та учасники АТО.

Масштабна реалізація програм пільгового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов, - для України це не просто створення ще одного фінансового сервісу для клієнтів, а завдання державного рівня важливості, оскільки за рівнем забезпеченості громадян власним житлом наша країна займає одне з останніх місць в Європі, відстаючи навіть від сусідньої Білорусі. 

Сьогодні Держмолодьжитло бере участь в Українському муніципальному форумі, який саме в ці дні проходить в Одесі, використовуючи цей привід для активної презентації власних кредитних програм учасникам заходу.

Голова правління Фонду Сергій Комнатний зробив на панельному засіданні Форуму доповідь для аудиторії, більшість якої складали керівники та представники міських та територіальних громад України, про наявні можливості в галузі фінансування житлового будівництва.

Керівник Держмолодьжитла зробив наголос на тому, що невирішені житлові проблеми створюють соціальну напруженість на місцях, позбавляють людей перспектив та породжують настрої до еміграції. Він повідомив присутнім про те, що Держмолодьжитло вже реалізує в регіонах близько 130 програм пільгового кредитування, сприяючи таким чином економічному розвитку місцевих громад та зниженню рівня соціальної напруги.

“Я готовий працювати  персонально з кожним міським головою і керівником області, щоб роз’яснити переваги роботи з Фондом та допомогти успішно реалізувати місцеві житлові програми на благо громад,” – заявив Сергій Комнатний, закликаючи керівників регіонів, міст і населених пунктів до співпраці з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. “Ми даємо людям не просто надію, а реальні механізми її досягнення,” – зазначив керівник Держмолодьжитла у своїй доповіді на ХІІІ-му Українському муніципальному форумі.