• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло розширює перелік об’єктів для вибору громадянами – учасниками житлових програм

Держмолодьжитло розширює перелік об’єктів для вибору громадянами – учасниками житлових програм

 

Зростає вибір житла у позичальників Держмолодьжитла у різних регіонах України.

Так, у Харкові до переліку об'єктів, у спорудження яких можуть спрямовуватися кредитні ресурси Держмолодьжитла, додано житлові будинки, які зводяться у складі житлових комплексів «Меридіан» і «Одеський».

Kharkiv Meridian

Забудовник, «Житлобуд-2», є безумовним лідером у монолітно-каркасному будівництві житла в Харкові. Співпраця цієї компанії з Харківським регіональним управлінням Фонду триває з 2000 року.  Підприємство брало участь у більшості  житлових програм, які адмініструє Держмолодьжитло: на цей час задіяно 11 об‘єктів житлового будівництва у Харкові.  Збудовано 142 квартири загальною площею 11,82 тис. кв. м.

Фінансування будівництва здійснюється відповідно до вимог законодавства України через фонд фінансування будівництва фінансової компанії у формі ТОВ «Харківський регіональний фонд фінансування будівництва». Такий спосіб фінансування будівництва житла «Житлобуд-2» успішно використовує з 2006 року.

У свою чергу, у Вінниці за рішенням правління Держмолодьжитла до переліку об’єктів, на будівництво житла в яких можуть спрямовуватися кредитні ресурси Держмолодьжитла, включено об’єкти житлового будівництва в селі Агрономічному Вінницького району. Забудовник – ТОВ «Каскад-Будінвест» пропонує для участі в державних та місцевих житлових програмах 20 квартир загальною площею 1027 кв. м. До кінця поточного кварталу планується завершити будівництво 1 секції, в якій пропонується 5 однокімнатних квартир площею від 51,00 кв.м. до 57,93 кв.м. і 5 двокімнатних квартир площею від 65,30 кв.м. до 76,13 кв.м.

Vinnytsya Agronomichne

Об’єкт викликав зацікавленість кандидатів у позичальники ще на стадії його узгодження, адже він знаходиться в центрі села з розвинутою інфраструктурою і транспортним сполученням близько 15-20 хвилин до центру Вінниці.

У будівництво об’єкта планується залучити кошти в рамках місцевих житлових програм, а також державної програми «Доступне житло», за умовами якої громадяни можуть отримати від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 30%, а учасники АТО і внутрішньо переміщені особи – 50% вартості будівництва доступного житла.

Також є гарні новини з Київщини, де до переліку об`єктів житлового будівництва, на будівництво або реконструкцію яких можуть бути спрямовані кредитні ресурси Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" вчора, 12 вересня, додано новий житловий будинок, який зводиться у складі житлового комплексу "Городок".

Об'єкт будівництва знаходиться за адресою: Києвська область, Києво-Святошинський район, село Софіївська Борщагівка, вул. Боголюбова 21 (4 черга), забудовник ТОВ БК "Еркер". Слід зазначити, що ЖК "Городок" не в перше приймає участь в програмах Фонду. За допомогою кредитних програм Держмолодьжитла в перших чергах цього ЖК раніше вже були придбані квартири.