• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: співпраця з міською владою Вознесенська

Держмолодьжитло: співпраця з міською владою Вознесенська

 

 B203851 редСьогодні голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний і перший заступник очільника Фонду Іван Парух зустрілися з міським головою Вознесенська (Миколаївська область) Віталієм Луковим і заступником міського голови Юрієм Сметаною.

Гості отримали інформацію про те, що сьогодні діють понад 130 місцевих житлових програм, які передбачають забезпечення житлом різних категорій громадян; за останні роки рівень фінансування цих програм з місцевих бюджетів зріс у півтора рази. Ознайомившись із позитивними результатами співпраці Фонду з місцевими громадами, представники Миколаївщини виявили зацікавленість у налагодженні спільної діяльності з Фондом.

Зокрема, гостей зацікавила можливість розробки й реалізації програми забезпечення житлом медичних працівників. Адже у Вознесенську будується сучасна лікарня, на роботу до якої запрошуватимуть фахівців, у тому числі, з інших регіонів. Відповідно міська влада невдовзі постане перед нагальною потребою в забезпеченні медиків житлом на пільгових умовах.

Зацікавились представники вознесенської влади і можливостями Фонду щодо розробки програм кредитування об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для здійснення заходів з підвищення енергоефективності.

Концепції зазначених програм після напрацювання фахівцями Держмолодьжитла будуть запропоновані до розгляду міській владі Вознесенська.