• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: участь у великому форумі Асоціації міст України

Держмолодьжитло: участь у великому форумі Асоціації міст України

23633573 1668085419932283 1645486541 o 12

Сьогодні в колонній залі Київської міської ради відбулися Загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України (АМУ). Участь у зборах узяв голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Своїм виступами засідання відкрили столичний міський голова, очільник АМУ Віталій Кличко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, народні депутати України Оксана Продан і Дмитро Андрієвський.

Участь у роботі форуму взяли віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, члени Уряду, народні депутати й понад 300 керівників місцевих влад з усіх регіонів України.

- Саме перші особи місцевих громад, міські, селищні голови є головними учасниками заходу, - відзначив у коментарі прес-службі Держмолодьжитла Сергій Комнатний. – З багатьма з них вже знайомий особисто завдяки тісній співпраці в реалізації житлових програм. З іншими – готовий до співробітництва в інтересах людей, які потребують власного житла.

Співпраця з владою в регіонах стала пріоритетом для Держмолодьжитла в умовах недофінансування житлових програм з державного бюджету. Сьогодні діють понад 150 місцевих програм, які передбачають забезпечення житлом різних категорій громадян. За останні роки рівень фінансування, яке спрямовується на вирішення цієї проблеми з місцевих бюджетів, зріс майже у півтора рази.

- Фінансовий ресурс, який місцеві громади мають змогу спрямувати на житлові програми, - це практичний результат стратегії децентралізації, обраної чинним Урядом, - наголосив керівник Держмолодьжитла. - Плануємо й надалі збільшувати обсяги співпраці. Розраховуємо на підтримку і плідне співробітництво з Асоціацією міст України, з якою Фонд підписав меморандум про співпрацю.

- Сьогодні парламент планує ухвалити проект держбюджету у першому читанні, - акцентував Сергій Комнатний. – Мільйони українців, які потребують власного житла, сподіваються, що під час доопрацювання бюджету до другого читання в документі все ж будуть передбаченні кошти для реалізації державних житлових програм. Адже, окрім соціальної місії, житлові програми – це інструмент, який спроможний стали одним з локомотивів української економіки.

Під час Загальних зборів АМУ йдеться про найважливіші для місцевих громад питання: про проект Державного бюджету України на 2018 рік у розрізі інтересів регіонів і про законодавче забезпечення реформи місцевого самоврядування. Також розглядаються організаційні питання. Зокрема, на посаду голови Асоціації міст України вдруге обрано Віталія Кличка.