• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Круглий стіл в Чернівцях: на шляху реалізації житлових програм

Круглий стіл в Чернівцях: на шляху реалізації житлових програм

 

облрада 1

Сьогодні, 29 вересня, в Чернівцях в будинку обласної Ради відбувся круглий стіл, присвячений темі реалізації регіональних програм по забезпеченню житлом молоді, учасників АТО та вимушених переселенців. Під час обговорень та дискусій на круглому столі виступили заступник голови Чернівецької Ради Інга Маковецька, заступник голови обласної держадміністрації Юрій Богатирець, народний депутат України Максим Бурбак, заступник міського голови Володимир Середюк, начальники департаментів і управлінь обласної і міської влади, представники громадських організацій учасників АТО міста й області.

Голова Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний презентував на зустрічі житлові програми Фонду та розповів учасникам круглого столу про урядову Постанову №708, прийняття якої суттєво спрощує доступ громадян до державних та місцевих житлових програм.

22119173 1614607038613455 1485121643 n 1

У промовах доповідачів звучали пропозиції щодо оптимізації роботи з реалізації житлових програм, висловлювалися побажання активізації такої работи у трикутнику державної влади, Держмолодьжитла та місцевої влади, де державний бюджет брав би участь в зазначених програмах на паритетних засадах з місцевими бюджетами. А громадські організації покликані надавати максимальну підтримку заходам по реалізації державних житлових програм.

У своїй промові Сергій Комнатний висловив побажання, щоб після оновлення кадрового складу Чернівецьке регіональне управління за результатами роботи було б не просто не гіршим за сусідів, а показало їм приклад зразкового виконання своїх завдань. Створене 1998 року Чернівецьке РУ сьогодні реалізує 7 житлових програм, 4 з яких державні, а 3 – місцеві. За роки діяльності РУ було укладено близько 530 договорів, з яких майже 260 – пільгове молодіжне кредитування. 

Підбиваючи підсумки дискусії, директор Чернівецького РУ Сергій Греков повідомив, що резолюція з пропозиціями учасників заходу після опрацювання буде направлена до Уряду та Верховної Ради України.