• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Міжвідомча комісія відібрала об’єкти за програмою «Доступне житло»

Міжвідомча комісія відібрала об’єкти за програмою «Доступне житло»

23874463 497193490653836 958466299 o

Сьогодні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України під головуванням заступника Міністра Льва Парцхаладзе відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти державного бюджету. В роботі комісії взяли участь голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, заступник голови правління Левченко Ельвіра Борисівна, начальник управління аналітики, координації роботи РУ та програмного забезпечення Пащенко Лариса Тимофіївна.

Засідання проведено з метою виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр., затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2009 р. №1249. Робота комісії має на меті ефективне використання бюджетних коштів і контроль за їх використанням.

Під час засідання комісія Мінрегіону розглянула і схвалила до участі у програмі «Доступне житло» низку житлових об’єктів із більшості регіонів України. 

Нагадаємо, що на програму придбання доступного житла з державного бюджету України виділено 30 млн грн. Кошти розподілені між областями пропорційно до кількості в кожному регіоні учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб та громадян, які потребують покращення житлових умов. Головним розпорядником коштів є Держмолодьжитло і його регіональні представництва.