• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Регіональні житлові програми в дії. Візит до Таврійського мікрорайону Херсону

Регіональні житлові програми в дії. Візит до Таврійського мікрорайону Херсону

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко 31 липня відвідав будівельний майданчик в 4-А Таврійському мікрорайоні цього південного міста, де сьогодні будівельна компанія «Молодіжний житловий комплекс» будує багатоквартирний житловий будинок 9-поверховий на 126 квартир. IMG 5420

На робочій зустрічі на об'єкті були також присутні голова постійної депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики міськради Р.І. Рубан, директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитло Юрій Волкович, директор будівельної компанії «Молодіжний житловий комплекс» Андрій Яценко.

IMG 5440

Будівництво виконується згідно з програмою розвитку житлового будівництва у місті Херсоні та обласної програми молодіжного житлового кредитування. За програмою 24 молоді сім'ї (з них 7 родин учасників АТО) отримали пільгові кредити на придбання житла, в тому числі 8 родин - за рахунок міського бюджету. Проектом забудови мікрорайону передбачається будівництво тут нової загальноосвітньої школи, дитячого садка та спортивної школи.

IMG 5494

На нараді був також обговорений план проведення Міжнародного форуму «Житло для молоді ХХІ століття: світовий досвід, зелені технології, інновації». Захід планується провести напередодні Дня міста Херсон, яке відбудеться в середині вересня.