• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Розробка проекту закону про механізми забезпечення громадян житлом

Розробка проекту закону про механізми забезпечення громадян житлом

 

23548393 1667178616689630 238507293 n

Почала працювати робоча група з розробки проекту закону щодо врегулювання механізмів забезпечення житлом громадян України.

Сьогодні відбулося перше засідання групи, яке пройшло під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Петра Сабашука.

Обговорюватися концептуальні підходи до розробки зазначеного проекту закону.

Петро Сабашук зазначив, що головна мета законопроекту – зробити механізми забезпечення житлом доступними для всіх українців, ліквідувати зайві бюрократичні перепони, які створюють громадянам застаріле житлове законодавство.

У свою чергу, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний наголосив, що закон повинен розроблятися прозоро, в рамках публічної дискусії із залученням народних депутатів України – представників усіх депутатських фракцій парламенту, фахівців і громадськості. У форматі дискусії громадськість має отримати повну інформацію про поточний стан справ у сфері забезпечення українців житлом, цілі розроблюваної законодавчої ініціативи і механізми їх досягнення, а також про кращу зарубіжну практику в даній галузі.

 

На наступне засідання робочої групи буде винесено основні засади законодавчого акту щодо механізмів забезпечення громадян житлом, які надалі будуть запропоновані суспільству для публічного обговорення.