• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Солдатська правду про війну: фотовиставка в Держмолодьжитлі

Солдатська правду про війну: фотовиставка в Держмолодьжитлі

Солдатську правду про війну на сході нашої країни розповідає фотовиставка у Держмолодьжитлі

У приміщенні Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву проходить виставка-фотопроект «Нескорені. Історія нашої війни, збережена у телефонах воїнів».

Унікальна експозиція дає змогу побачити правду війни без прикрас – очима простих воїнів. Експозицію підготувала громадська організація «Київська міська спілка ветеранів АТО», яка разом з низкою інших неурядових організацій, що опікуються питаннями учасників антитерористичної операції, співпрацює з Держмолодьжитлом у рамках підписаного Меморандуму. Сьогодні надзвичайно потрібні конкретні кроки з боку влади на всіх її рівнях на захист прав захисників Вітчизни, наданих чинним законодавством. 

20170821 101342

Доречно нагадати, що Держмолодьжитло працює в напрямку житлового забезпечення родин учасників АТО. Саме цій категорії громадян житлом надано перевагу в отриманні пільгових кредитів за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла. Надання переваги в отриманні пільгових житлових кредитів учасникам АТО ініційоване Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком. Минулого року було затверджено зміни до Порядку використання власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла. Завдяки цьому сім’ї учасників бойових дій у зоні АТО отримали першочергове право на пільгове кредитування в усіх регіонах України за рахунок статутного капіталу Фонду.

         На сьогоднішній день уже 114 сімей учасників бойових дій на сході нашої країни отримали житло за кредитними програмами Фонду. Готуються до розгляду Урядом зміни до законодавства, покликані прибрати зайві бюрократичні перепони для участі громадян у житлових програмах. Робота з надання Держмолодьжитлом пільгових житлових кредитів сім’ям учасників АТО у співпраці з центральною та місцевими владами триває.