• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • У Луганській області видано перший молодіжний пільговий кредит працівнику культури

У Луганській області видано перший молодіжний пільговий кредит працівнику культури

8 Новосёлнадзор

У Луганській області видано перший молодіжний пільговий кредит працівнику культури

Артист академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, викладач Сєверодонецької дитячої музичної школи №1 Олена Бахрєва одержала ключі від квартири з рук голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Вона стала учасником Програми сприяння забезпеченню житлом педагогічних і науково-педагогічних працівників, медичних працівників, працівників культури та мистецтв, держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013-2017 роки. Розмір наданого їй кредиту склав 94% від нормативної вартості квартири – це 375 тис грн., які були виділені з обласного бюджету.

Загалом процентна ставка складає 3%, але, за умовами програми, Олена, маючи маленьку доньку, отримала безвідсотковий кредит терміном на 30 років.

«Обласна влада докладає максимум зусиль для пошуків шляхів придбання доступного житла нашою молоддю, педагогами, науковцями, медиками та іншими працівниками. Головне, щоб вони відповідали умовам наших програм. Житло має стати доступнішим», – розповів очільник області.

Також діють Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки та Регіональна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла у Луганській області на 2010-2017 роки.

Фінансування програм з обласного бюджету відновилося 2016 року. Відтоді за співпраці облдержадміністрації з Луганським регіональним управлінням Держмолодьжитла вже вісім сімей Луганщини отримали пільговий кредит на придбання житла, з них шість – 2017 року.