• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Вінниця: п’ять сімей отримали житло в новому будинку

Вінниця: п’ять сімей отримали житло в новому будинку

У Вінниці введено в експлуатацію 10-поверховий 130-квартирний житловий будинок (2 черга) ЖК «Східна Перлина», будівництво якого здійснювалося в рамках виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.

Пільгові довготермінові кредити на будівництво власного житла 5 молодим сім’ям, які придбали квартири у цьому будинку, надано на загальну суму 2,5 млн грн за рахунок коштів статутного капіталу (власних коштів) Держмолодьжитла. Разом із власними внесками позичальників у будівництво залучено 2,8 млн. грн.

«Програма пільгового довготермінового кредитування молодих сімей за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла в останні роки набула популярності в нашій області завдяки простим і зрозумілим умовам, відбору об’єктів зі зваженою ціною, а також співпраці із забудовниками, які мають позитивний досвід роботи», - зазначив директор Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла Руслан Мельник.

Vinnytsya Perlyna

Про популярність цієї програми свідчить той факт, що на консультацію до Вінницького регіонального управління Фонду звернулося 152 сім’ї і одиноких молодих громадян, а на обліку для отримання кредиту наразі перебувають 29 кандидатів з повним пакетом документів.   

Від початку року надано 10 кредитів на будівництво житла за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла на суму 4,1 млн грн, а в будівництво зазначеного житлового комплексу залучено 5 млн грн.