Житло для учасників АТО на Черкащині

 

Другий рік в Черкаській області діє обласна програма забезпечення житлом учасників АТО, яка була розроблена за участі Держмолодьжитла та громадських організацій. За минулий період на її реалізацію було виділено майже 10 млн. грн. коштів місцевих бюджетів, з яких приблизно половина вже використана за призначенням. В результаті 12 сімей атовців скористалися можливостями, які надає діюча програма, та вже отримали нове житло. 

 IMG 6808

Програма набуває всі більшої популярності, на сьогодні в Черкасах зареєстровано близько 200 звернень, а 70 заявників вже зібрали весь потрібний пакет документів. В районах області на 39 заявників готові документи мають 17 чоловік. Про це на розширеному засіданні Центру допомоги учасникам АТО повідомив Олександр Паливода, директор Черкаського регіонального управління Держмолодьжитла. За його словами, програма отримала схвальний відгук від тих учасників, хто вже отримав житло ще й тому, що витрати на погашення кредиту щомісячно складають меншу суму, аніж люди платили би за оренду житла. 

Наразі активізація взаємодії з держави з органами місцевого самоврядування та консолідація як зусиль, так і бюджетів всіх рівнів в напрямку рішення житлових проблем молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб є стратегічною метою діяльності Фонду Держмолодьжитло.