• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житлові програми на Тернопільщині є важливим інструментом забезпечення громадян власним житлом

Житлові програми на Тернопільщині є важливим інструментом забезпечення громадян власним житлом

На Тернопільщині житлові програми, що реалізовує Держмолодьжитло, є важливим інструментом забезпечення громадян власним житлом. Про це йшла мова під час робочої зустрічі голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергія Комнатного, заступника голови  Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Валова, керуючого справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Івана Бабійчука та начальника управління містобудування та архітектури Тернопільської обласної ради Володимира Харченко.

Як було зазначено під час заходу, органи самоврядування Тернопільської області вважають необхідною подальшу реалізацію житлових програм на Тернопільщині. Тому, на весні цього року обласна рада збільшила видатки на пільгове молодіжне кредитування на 600 тис. грн. в наслідок чого загальна сума видатків на пільгові кредити для молоді Тернопільщини на 2017 рік збільшилася до рівня понад 1,178 млн. грн. Також за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла заплановано надання пільгових кредитів у Тернопільській області на загальну суму 1,5 млн. грн.

Сергій Комнатний зазначив, за роки діяльності Тернопільського регіонального управління 1370 сімей краю отримали підтримку для придбання власного житла. Втім, потреби населення у житловому забезпеченні є набагато більшими.

«До регіональне управління Держмолодьжитла в Тернопільській області регулярно надходять звернення від місцевих мешканців щодо їх можливої участі у житлових програмах. Це є прямим підтвердженням актуальності житлових програм, які, зокрема, фінансуються за рахунок місцевих бюджетів. Такі програми не є обтяжливими для місцевих бюджетів, оскільки при правильному підході дають громаді подвійний ефект: економічного та соціального характеру», - наголосив Сергій Комнатний.

Олег Валов, Сергій Комнатний та інші учасники зустрічі погодились із тим, що програми, які дають можливість придбавати житло на умовах пільгового довгострокового кредитування, сприятимуть вирішенню житлових проблем, підвищенню соціального захисту на Тернопільщині молодих сімей, а також сімей учасників АТО. Тому такі програми мають і надалі реалізовуватись в регіоні та отримати належне фінансування.

З фотоматеріалами можна ознайомитись тут.