• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Житлові програми в Закарпатті: потреби та можливості

Житлові програми в Закарпатті: потреби та можливості

Станом на початок цього року в Закарпатті на обліку громадян, що потребують покращення житлових умов, перебувало близько 6000 сімей та одиноких громадян. Органи місцевого самоврядування регіону висловлюють зацікавленя в подоланні житлових проблем в області, в тому числі стосовно такої вразливої частини громади, як молодь. Невирішенність житлової проблеми негативно впливає на демографічну ситуацію та економіку регіону в цілому.

DSC 1666

Розрахунки показують, що виходячи житлової норми в 62,5 кв. метра на сім`ю з трьох осіб, середня вартість надання одного кредиту складе приблизно 550 тис. гривень. Тобто, для того, щоб забезпечити надання кредитів 30-ти сім`ям, місцева влада повинна залучити до житлової програми до кінця поточного року близько 17 млн. грн, як з обласного бюджету, так і з інших джерел.

Закарпатська обласна влада вже не перший рік плідно співпрацює Фондом Держмолодьжитло в справі впровадження державних житлових програм. Як повідомляє директор регіонального управління Галина Дудчук, на 2017 рік для надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам в обласному та Ужгородському міському бюджеті було передбачено понад 3 млн. грн, які повністю використані.

Детальніше про це - на сайті регіонального управління Держмолодьжитла за цим посиланням: http://zkrp.molod-kredit.gov.ua/node/105