• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • 20 квартир для українських родин за один день – завдяки кредиту від Держмолодьжитла

20 квартир для українських родин за один день – завдяки кредиту від Держмолодьжитла

Триває реалізація житлових програм Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Лише за 2 лютого підписано 20 кредитних договорів з громадянами на придбання ними власного житла за рахунок власних коштів (статутного капіталу) Фонду.

Пільгові довгострокові кредити отримали позичальники з різних регіонів України – від Закарпаття до Луганщини, від Сумщини до Одещини, з них дві родини учасників АТО/ООС.

Надходження додаткових коштів на фінансування молодіжної іпотеки через збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла на 169,9 млн грн забезпечила злагоджена робота Уряду, Міністерства розвитку громад і територій України та Держмолодьжитла.

«Питання власного житла є вкрай актуальним для кожного, особливо для молоді. В них тільки починається кар’єра, стартує бізнес, народжуються діти. З’являються додаткові витрати на життя, і накопичити на власну квартиру важко. Аби вирішити це питання, держава дала можливість молодим сім’ям отримати пільгові кредити на житло. У Фонді Держмолодьжитло є відповідна програма, і я закликаю молодих людей долучатися до неї», – зазначав Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Загалом за перший квартал 2022 року через механізми житлових програм, які адмініструє Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву планується забезпечити власним житлом близько 500 родин. Йдеться про кредитну програму «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» і Державну програму забезпечення молоді житлом.

Колектив Держмолодьжитла бажає новоселам щасливого життя у власних домівках! Запрошуємо наступні за черговістю родини для придбання житла на вигідних умовах через програми Фонду.