Черговий житловий кредит для ВПО видано в Одесі

Максим Монахов, який мешкає в Одесі й належить до категорії внутрішньо переміщених осіб, ще 2019 року подав документи для участі в програмі пільгового довгострокового державного кредитування на придбання житла ВПО і учасників АТО/ООС згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. №980.

До складу сім'ї пана Монахова належать 3 особи. Як і для більшості інших громадян, житлова потреба є однією з найбільш гострих для цієї сім’ї, яку війна на Сході залишила без власного даху над головою. Тож без жодних затримок подали документи через регіональне управління і чекали на свою чергу.

Нарешті нещодавно надійшла черга родини Монахових отримувати кредит під 3% річних. І як тут не повірити у щасливий випадок: стається друга приємна для цієї родини подія - в рандомному відборі за іншою програмою, «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» (згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №451), яка фінансується Урядом Німеччини через банк KfW, безпристрасна комп’ютерна програма обирає саме сім’ю Монахових як одного з отримувачів такого кредиту.

1

 

Отже, щасливий переможець отримав змогу обирати, в якій програмі брати участь: умови обох практично ідентичні для отримувачів кредиту і є найбільш вигідними в нашій державі. Порадившись із рідними, Максим Монахов обрав програму кредитування за постановою КМУ від 27 листопада 2019 р. №980 під 3% річних.

В Одеському регіональному управлінні Держмолодьжитла відбулося підписання документів для надання сім’ї Монахових кредиту. Щаслива родина вже й житло собі обрала.

 

Вітаємо майбутніх новоселів і бажаємо їм щасливого життя у новій омріяній оселі!