• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: презентація можливостей у День діалогу з владою

Держмолодьжитло: презентація можливостей у День діалогу з владою

3Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух сьогодні в Тернополі презентував можливості, які відкриває співпраця місцевих органів влади і самоврядування з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву і його регіональними управліннями в розробці та реалізації житлових програм.

Зокрема, Іван Парух зазначив, що соціологічні дослідження, проведені ЮНІСЕФ серед молоді – саме тієї категорії населення, яка є втіленням майбутнього нашої країни, - свідчать про необхідність реалізації житлових програм. 

93,4 відсотка опитуваної молоді вважають, що житлові програми мають бути, понад 80 відсотків готові взяти участь у такій програмі.

На сьогодні регіональними управліннями Фонду адмініструються:

 - 48 місцевих програм пільгового кредитування молоді,;

- 33 програми забезпечення житлом учасників АТО;

- 26 комплексних програм забезпечення житлом пільгових категорій громадян, що передбачають надання державної підтримки та/або пільгове кредитування молоді, учасників АТО, ВПО, педагогічних працівників та працівників бюджетної сфери.

З початку 2018 року прийнято 17 нових місцевих програм з забезпечення житлом різних категорій громадян.

4Презентація відбулася в рамках щорічного Дня діалогу з владою, що проводиться Асоціацією міст України. Учасники цьогорічного Дня діалогу протягом двох днів на чотирьох панельних дискусіях обговорювали стан та перспективи децентралізаційної реформи, бюджетне забезпечення територіальних громад у призмі секторальних реформ, актуальні питання містобудування та житлово-комунального господарства, нові можливості соціально-культурного розвитку громад.

Участь у заході взяли близько 400 учасників – голови громад-членів АМУ, народні депутати України, міністри, представники урядових структур, парламенту, проектів міжнародної технічної допомоги та експерти.

Голова АМУ Віталій Кличко відкрив засідання. До діалогу приєднався Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.