• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло – ефективний партнер територіальних громад

Держмолодьжитло – ефективний партнер територіальних громад

 

Сьогодні  у Мінрегіоні відбулося засідання президії Української асоціації районних та обласних рад, приурочене до святкування 25-річчя організації. Участь у засіданні взяв голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний. 

Відкрив збори своїм виступом Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. 

IMG 9459

 Він підбив підсумки 2017-го та окреслив плани на поточний рік. Віце-прем’єр зупинився на питаннях впровадження реформ, які безпосередньо впливають на якість життя в місцевих громадах. Це реформи освіти, охорони здоров’я, сфери надання адміністративних послуг, планування територій. Обговорювалася і така актуальна тема, як впровадження децентралізації, яка вже сьогодні створює потужний фінансовий ресурс для громад і відкриває їм нові можливості розвитку.

У своєму виступі Сергій Комнатний стисло презентував потенціал Держмолодьжитла як ефективного партнера місцевих громад у забезпеченні українців доступним житлом.

2017 року з місцевих бюджетів у будівельну галузь залучено 171,5 млн грн. Ефективно реалізуються майже 150 регіональних житлових програм, сказав він. Розробка нових місцевих програм триває, повідомив очільник Фонду, наголосивши, що установа відкрита до співпраці з органами місцевого самоврядування усіх рівнів в інтересах громадян.

За вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування Держмолодьжитло нагороджено Подякою президента Української асоціації районних та обласних рад Сергія Чернова

IMG 0024