• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло і МОМ вивчатимуть можливості співробітництва

Держмолодьжитло і МОМ вивчатимуть можливості співробітництва

 

Законодавство України у сфері житлової політики є застарілим і не відповідає актуальним потребам громадян, а тому потребує модернізації із застосуванням прогресивних практик розвинутих країн. Про це під час зустрічі з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ) заявив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

У зустрічі взяли участь перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух, національний виконавчий директор МОМ Сергій Шклода, співробітник зі зв’язків Ліма Алрохси і фахівець міжнародної організації Валерія Брахілєва.

 3 5 2

Очільник Фонду поінформував про напрямки роботи установи, зупинившись на житлових програмах, які реалізовує Держмолодьжитло. Окремо йшлося про програму «Доступне житло» - її результати за 2017 рік, коли було забезпечено власним житлом 91 родину, оновлені умови і плани на рік поточний.

За підсумками розмови сторони домовилися визначитися з можливими напрямками співпраці, яка була б спрямована на допомогу громадянам України, насамперед внутрішньо переміщеним особам, у набутті ними власного житла. Також ішлося про житлову політику як стримуючий фактор у міграційних процесах в Україні.

Довідка. Міжнародна організація з міграції (МОМ) – спеціалізована установа ООН в галузі міграції. Заснована 1951 року. Сьогодні до її складу входять 155 країн, 11 країн мають статус спостерігача. МОМ має представництва у понад 100 державах. Штаб-квартира МОМ знаходиться у Женеві.

Діяльність МОМ спрямована на забезпечення регульованого і гуманного управління міграцією, міжнародного партнерства у вирішенні міграційних питань, допомогу в пошуку практичних рішень проблем мігрантів, надання гуманітарної підтримки мігрантам, включно з біженцями і внутрішньо переміщеними особами.

Представництво МОМ в Україні почало працювати 1996 року, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. 2002 р. Верховна Рада ратифікувала угоду про членство України в цій організації.

Сприяння усвідомленню проблем міграції в українському контексті, мінімізація викликаних міграційними переміщеннями проблем, у т.ч. для самих мігрантів, – такими є засади заходів і програм, які реалізує Представництво МОМ в Україні.