Держмолодьжитло на шпальтах провідних ЗМІ

 

Газета «Урядовий кур’єр» опублікувала два матеріали, присвячені темі державних житлових програм.

У номері видання за 30 січня 2018 року розміщено публікацію «Отримати житло допоможуть роботодавці й банки. Нові можливості за перевіреними часом державними програмами».

— У планах Держмолодьжитла у 2018 році — дати змогу долучитися до програми молодіжного житлового кредитування не лише фізичним, а й юридичним особам. Наприклад, якщо керівник підприємства чи організації хоче залучити до себе молодого фахівця з високим потенціалом, то серед заохочень, які він запропонує, відтепер може бути не лише достойна зарплатня, соцпакет і бонуси, а й вагома допомога в отриманні житла. Молодий фахівець зможе отримати кредит від фонду на омріяні власні квадратні метри, навіть не будучи повністю платоспроможним. Адже обов’язкові внески за неї сплатить роботодавець, якщо вважатиме, що саме такий фахівець йому насправді необхідний, — розповів у цьому матеріалі голова правління фонду Сергій Комнатний.

«А ще керівник Держмолодьжитла  повідомив, що очолювана ним державна установа об’єднала зусилля з державною фінансовою установою «Укргазбанк» для створення більш сприятливих умов для забезпечення житлом громадян. Банк долучився до урядової соціальної програми «Доступне житло» і пропонує пільгові іпотечні програми з першим внеском від держави для молодих українських сімей, які потребують підтримки», - пише урядова газета.

Ур Кур нр від 31 січ 2018 

А в номері «УК» від 31 січня ц.р. читайте матеріал під назвою «Мільйон квадратних метрів для людей. Немало квартир, придбаних за підтримки Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, мають вартість, нижчу за ринкову» - про підсумки 2017 року і плани на 2018-ий.

«Сергій Комнатний сподівається, що 2018 року фінансування таких необхідних для українців програм із надання житла збільшиться. Тож ще більша кількість родин наших героїв, переселенців і молодих сімей зможуть отримати омріяні квадратні метри, які з повним правом назвуть власними», - пише журналіст «Урядового кур’єру» Любомира Коваль.