• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Держмолодьжитло: результати роботи в І півріччі 2019 року

Держмолодьжитло: результати роботи в І півріччі 2019 року

 

Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» оприлюднює показники своєї роботи за І півріччя 2019 року.

За цей період загалом Фондом укладено 261 договір з громадянами на придбання житла (за аналогічний період 2018 року – 238 договорів).

lugansk 07 01Зокрема:

- 180 договорів з молодими сім’ями щодо надання пільгового довгострокового державного кредиту на придбання житла. З них за рахунок коштів державного бюджету – 0, місцевих бюджетів – 118, статутного капіталу Держмолодьжитла – 62;

- 50 договорів щодо надання пільгового довгострокового кредиту таким категоріям населення, як науковці, педагогічні працівники, працівники бюджетної сфери, учасники бойових дій у зоні АТО, внутрішньо переміщені особи. З них за кошти державного бюджету – 1 (педагогічні працівники), місцевих бюджетів – 49;

- 31 договір про надання державної підтримки для придбання доступного житла. З них за рахунок коштів державного бюджету – 15, місцевих бюджетів – 16.

Всього за півріччя за рахунок коштів державного бюджету України підписано 16 нових договорів з громадянами, місцевих бюджетів – 183, статутного капіталу Фонду – 62.

Отже, і цього року нові договори з громадянами укладаються переважно завдяки реалізації місцевих житлових програм, обсяги фінансування яких в останні роки суттєво зростають. Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву розраховує отримати 2019 року з місцевих бюджетів для фінансування житлових програм щонайменше 300 млн грн, або на чверть більше, ніж торік.

Водночас фінансування з державного бюджету не відповідає потребі українських родин у власному доступному житлі. Зокрема, нульове фінансування з держбюджету протягом останніх років отримує програма пільгового молодіжного житлового кредитування.

 Одночасно Держмолодьжитло продовжує обслуговувати раніше укладені договори за програмами здешевлення вартості іпотечних кредитів і часткової компенсації відсоткової ставки кредитів банків молодим сім’ям.

За категоріями громадян, які скористалися програмами Фонду для придбання житла (по всіх програмах):

- учасники АТО – 79 родин;

- внутрішньо переміщені особи – 20;

- науково-педагогічні працівники – 16 сімей

та інші категорії.

Серед регіонів лідером за показниками роботи у І півріччі 2019 року залишається Харків і область – 62 укладені договори з українськими родинами щодо вирішення їхнього житлового питання.

На друге місце за кількістю підписаних протягом 6 місяців 2019 року договорів вийшов Миколаїв, де таких договорів укладено 28. Полтава за цим показником третя – 21 угода. Далі розташувалося Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла – 18 договорів.