• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Дію Державної програми забезпечення молоді житлом продовжено до 2020 року

Дію Державної програми забезпечення молоді житлом продовжено до 2020 року

image 2 id22645 650x410 4 650x410

20 грудня Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. №967».

Цим документом продовжено до 2020 року термін дії Державної програми забезпечення молоді житлом, яка завершується цього року.

Зазначене рішення Уряду прийняте з урахуванням важливості питання соціального захисту і підтримки молоді в Україні. Продовження дії програми сприятиме вирішенню питання забезпечення молоді житлом і матиме позитивний вплив  на вирішення демографічної проблеми, яка в Україні є дуже гострою.

Програма передбачає фінансування механізму пільгового кредитування молоді на придбання житла, а також погашення зобов’язань за раніше укладеними договорами часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків.

Серед джерел фінансування програми до 2020 року – кошти спеціального фонду державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, а також залучені ресурси.

Станом на сьогодні діють 70 місцевих програм забезпечення молоді житлом.

А за увесь період реалізації програмою скористалися понад 30 тисяч молодих сімей, з яких 12 тисяч – за програмою пільгового молодіжного кредитування і 18 тисяч – за програмою часткової компенсації відсоткової  ставки  кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким  молодим  громадянам.