• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Дніпряни отримали ключі від власного доступного житла

Дніпряни отримали ключі від власного доступного житла

9

Шість родин отримали ключі від новеньких осель у житловому комплексі «Олімпійський», що по вул. Січеславській у місті Дніпро, завдяки участі у державній програмі «Доступне житло».

Щасливими новоселами стали дві сім'ї учасників АТО і чотири родини внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, 50% вартості житла за цією програмою для зазначених категорій громадян компенсує держава, іншу половину сплачує родина.

Цього року держава передбачила на програму «Доступне житло» 100 млн гривень, з яких 7 млн отримає Дніпропетровська область. Завдяки цим коштам іще близько 25 родин зможуть придбати власні квартири. На 2019 рік бюджетний запит Держмолодьжитла за цією програмою становить 1 млрд грн.

2 3 5

Новоселів привітали голова обласної ради Гліб Пригунов, голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний і заступник голови правління установи Ельвіра Левченко.

«Це маленькі, але вкрай важливі кроки. Ми повинні концентрувати зусилля і будувати. Приємно, що за своєю якістю соціальне житло – на найвищому рівні. Такі програми є показником успішності реформ в країні і змін на краще», - зазначив під час вручення ключів  очільник обласної ради Дніпропетровщини.