• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Фонд на зв’язку з людьми: ваша думка завжди важлива

Фонд на зв’язку з людьми: ваша думка завжди важлива

18 вересня голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний відповідав на запитання громадян під час щотижневої «гарячої телефонної лінії» Фонду.

1111Можливістю прямого спілкування з очільником установи скористалися 23 громадян з різних областей України. Вони цікавилися умовами житлових програм Фонду, просили звернути увагу влади на необхідність забезпечити можливість для більш масової участі вимушено переміщених осіб у цих програмах. А головним питанням і водночас претензією людей до влади є відсутність повноцінного фінансування державних житлових програм із державного бюджету України.

На всі запитання голова правління надав кваліфіковані відповіді. Зокрема, повідомив, що керівництво установи постійно, всіма доступними каналами, публічно та в робочому порядку звертається до парламенту і уряду щодо відновлення фінансування житлових програм.

Нагадаємо, «гаряча телефонна лінія» працює в рамках реалізації політики Держмолодьжитла з підвищення прозорості. Дзвоніть щоп’ятниці з 10.00 до 12.00 за номером: (044) 275-14-37.

***

Сьогодні ж Сергій Комнатний поспілкувався із журналістами телеканалу «Дім», який мовить, у тому числі, на тимчасово окуповані території України. Очільник Держмолодьжитла відповів на запитання, які стосувалися програми пільгового кредитування учасників АТО і ВПО під 3% річних.

3333На заваді масовій реалізації цієї найбільш зручної для цільових категорій програми стоїть відсутність коштів. Якщо 2019 року, коли Держмолодьжитло впровадило пілотний етап програми, з держбюджету було виділено 200 млн грн, за рахунок яких було люди придбали 198 квартир, то 2020 року на програму пільгової іпотеки спрямовано лише 14,6 млн грн, що вкрай мало з огляду на величезну потребу українців у власному житлі. А на 2021-ий рік фінансування програми взагалі не передбачене, що неприйнятно для соціально відповідальної держави, наголосив Сергій Комнатний.