• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Фонд співпрацюватиме з Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі»

Фонд співпрацюватиме з Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі»

3

Сьогодні, 11 листопада, у центральному офісі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відбулося підписання Меморандуму про партнерство і співробітництво між Держмолодьжитлом та Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO).

Підписи під документом поставили голова правління Фонду Сергій Комнатний і директор IWO Кнут Хьоллер.

Сторони домовилися співробітничати через механізм постійних контактів і обмін інформацією, спільні заходи і міжнародні проекти.

Першим таким великим заходом стане міжнародний симпозіум «ЖИТЛОВІ КООПЕРАТИВИ ЯК МОДЕЛЬ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ДОСТУПНОГО ТА ДОСТАТНЬОГО ЖИТЛА В УКРАЇНІ», який відбудеться 12-13 листопада у Києві. Його організатори – Ініціатива «Житлове господарство у Східній Європі» спільно з Центром компетенції з великих населених пунктів за підтримки Cooperative Housing International та Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві з Держмолодьжитлом і громадською організацією «Центр досліджень місцевого самоврядування».

Довідка. Ініціатива «Житло ве господарство у Східній Європі» - неурядова організація, що об’єднує приватних і державних партнерів з Німеччини та інших країн. Мета її діяльності – підтримка ринкового, сталого, екологічно і соціально прийнятного розвитку житлового господарства і будівництва в Східній Європі, на Кавказі і Центральній Азії.

Пропонує експертні рішення та послуги, навчальні, пілотні й консалтингові проекти, спрямовані на просування структур ринкової економіки у житловому секторі, покращення житлових умов, охорону довкілля. Протягом 16 років успішно реалізує проекти і заходи у сфері житлового господарства. Партнер Європейської федерації житла (EFL).

Кнут Хьоллер – директор, член правління IWO, з 2015 р. модерує експертну групу  Східно-європейської асоціації німецької економіки з проблем міської інфраструктури.