• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Гарні новини з регіонів: Волинь, Хмельницький, Запоріжжя, Київщина, Чернігів, Закарпаття

Гарні новини з регіонів: Волинь, Хмельницький, Запоріжжя, Київщина, Чернігів, Закарпаття

 Луцьк: ухвалена програма забезпечення молоді регіону житлом до 2023 року

На сесії Волинської обласної ради затверджена соціально-економічна Програма забезпечення молоді житлом у Волинській області на 2019-2023 рр.

Метою програми є забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян, які мешкають в області, шляхом забезпечення розвитку системи іпотечного житлового кредитування.

За час реалізації програми планується забезпечити житлом 36 родин шляхом будівництва або придбання 2250 кв. м житла.

Зазначимо, досі в Україні лише у Волинській та Київській областях не фінансувалася регіональна програма будівництва житла для молоді.

Директор Волинського регіонального управління Держмолодьжитла Тетяна Воробйова наполягала на необхідності відновлення фінансування регіональної програми будівництва житла для молоді і виділяти на це не менше 2 млн грн в рік.

Взірцем тут може бути Харківська область, яка виділяє на ці потреби 75 млн грн щорічно. Тетяна Воробйова пояснює, що обласна програма житлового будівництва "Власний дім" не задовольняє потреб міських жителів.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович підтримала ідею відновлення обласної програми молодіжного будівництва і запропонувала, щоб відповідний проєкт рішення був поданий до обласної ради.

101010

Хмельницький: шість родин отримали держпідтримку

Наприкінці жовтня Хмельницьке регіональне управління Держмолодьжитла надало одразу п'ять державних підтримок для будівництва (придбання) доступного житла за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 1,141 млн грн.

Держпідтримку отримали сім'ї учасників АТО та ВПО.

Окрім цього, заплановано надати аналогічні допомоги іншим родинам в обсязі близько 2 млн грн.

***

31 жовтня надано пільговий довготерміновий кредит за рахунок спеціального фонду Хмельницького обласного бюджету та загального і спеціального фондів бюджету м. Хмельницького багатодітній  родині в загальній сумі 452 тис. грн.

Щиро вітаємо родину з придбанням  житла та зичимо  щастя, добробуту та радості у  власній оселі.

 

 

 

Запоріжжя вітає чергових новоселів: молоді родини, звитяжця спорту

30 жовтня Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла надало черговий кредит молодій родині на придбання житла. Цього разу щасливими новоселами стала родина Миколи Яковенка. Кредит надано за рахунок коштів бюджету міста Запоріжжя згідно «Цільової програми забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки».

***

Запорізьке РУ Держмолодьжитла надало черговий кредит молодій родині із міста Запоріжжя згідно міської «Цільової програми забезпечення житлом молоді міста Запоріжжя на 2018-2020 роки».

Щасливими новоселами стала родина Винників, яка перебуває на квартирному обліку для поліпшення житлових умов з 2018 року. Своєї черги на отримання кредиту на будівництво житла родина чекала півтора року.

***

Запорізьке РУ Держмолодьжитла підписало кредитну угоду з молодим громадянином Романом Кириловським. Кредит надано за рахунок коштів міського бюджету в рамках міської «Цільової програми забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 роки».

Роман Кириловський отримав кредит за декілька місяців після того, як подав документи до Запорізького РУ на участь у програмі пільгового молодіжного кредитування. Молодий чоловік мав одразу 3 переваги, - це першочергове право та перебування на квартирному обліку більше 3-х років, а також звання майстер спорту України з академічного веслування.

 

Чернігів: дві родини отримали держпідтримку на будівництво доступного житла

Чернігівським регіональним управлінням Держмолодьжитла підписані чергові договори про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла.

Державну підтримку на загальну суму  540,807 тис. грн. на придбання доступного житла отримали дві родини, серед яких родина ВПО.

 10999

 Ужгород: робота із забезпечення житлом учасників АТО триває

Керівник Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла Галина Дудчук виступила зі звітом на засіданні Центру допомоги учасникам АТО при Закарпатській ОДА.

Одним з питань, яке обговорювалося, стало питання забезпечення власним житлом учасників АТО та їхніх сімей.

Учасники засідання вирішили звернутися до Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради щодо збільшення фінансування у 2020 році за програмою «Доступне житло» за рахунок коштів обласного бюджету.

 

Київщина: ще один житловий будинок введено в експлуатацію

Сертифікатом Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 23.10.2019 р. засвідчено відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації та підтверджено його готовність до експлуатації «Будівництво житлового кварталу по вул. Машинобудівників в м. Вишневому» 4 черга».