Громадська рада: курс на прозорість

 

IMG 00

 

Сьогодні, 21 лютого, відбулося засідання Громадської ради при Держмолодьжитлі. З презентацією Публічного звіту про роботу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» у 2017 році виступив голова правління Фонду Сергій Комнатний.

Насамперед він висловив подяку членам Громадської ради за здійснення функції громадського контролю за діяльністю установи. Представляючи основні показники роботи Фонду, Сергій Комнатний зупинився на таких моментах, як:

IMG 01

- поновлення дії програми «Доступне житло» та перші результати її роботи,

- продовження терміну дії державної програми молодіжного житлового кредитування,

- активна робота з модернізації законодавчої бази реалізації житлових програм,

- активізація співпраці з місцевими органами влади, зокрема, збільшення на 44 відсотки фінансування місцевих житлових програм проти 2016 року та ухвалення 41 нової житлової програми в регіонах,

- співпраця з громадськими організаціями, міжнародними інституціями, створення та початок роботи органу громадського контролю – Громадської ради,

- запровадження відкритого електронного реєстру учасників житлових програм, підвищення рівня прозорості роботи Фонду тощо.

 Поділився Сергій Комнатний і планами установи на 2018 рік.

Повністю презентація буде оприлюднена на офіційному сайті Держмолодьжитла.

У своїх виступах члени Громадської ради відзначили відкритість до співпраці керівництва Фонду, надання доступу до важливої для людей інформації.

Про результати роботи групи з питань забезпечення житлом учасників АТО доповів член Громадської ради Антон Колумбет.

                                         IMG 04 

Прозвучали інші звіти членів Громадської ради. 

 IMG 05 IMG 10

Голова ради Олександр Санченко прозвітував про роботу за 2017 рік.

На засіданні було схвалено план роботи на 2018 рік. Це й розвиток міжрегіональної співпраці та роботи в областях, і участь у спільних публічних заходах з Реанімаційним пакетом реформ, профільних парламентських слуханнях щодо пільгового кредитування і забезпечення молоді житлом.

 Також було розглянуто інші питання діяльності Громадської ради при Держмолодьжитлі.