• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Громадська рада при Держмолодьжитлі: два роки діяльності

Громадська рада при Держмолодьжитлі: два роки діяльності

06 212 червня відбулося засідання Громадської ради при Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

На початку засідання голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний відзначив, що Громадська рада діє вже два роки. 21 жовтня 2016 року керівництво Фонду звернулося до Наглядової ради з ідеєю створити орган громадського контролю над роботою Державного фонду. Цю ініціативу підтримали, і в березні 2017 року було створено ініціативну групу та проведено установчі збори Громадської ради при Держмолодьжитлі як консультативно-дорадчого органу.

Серед важливих складових стратегії розвитку Фонду є підвищення прозорості й відкритості в діяльності установи, зазначив Сергій Комнатний. Досягненню цих цілей сприяє і робота Громадської ради.

Громадська рада та особисто її голова Олександр Санченко досягли успіхів у співпраці з державними органами в питанні відстоювання необхідності відновлення реалізації житлових програм. Зокрема, відновлення молодіжного житлового будівництва знайшло своє місце в програмі нового президента України.

Під час засідання було представлено стислий звіт голови Громадської ради про її роботу.

Очільником Громадської ради на новий термін повноважень повторно обрано Олександра Санченка.

Обрано також секретаріат Громадської ради у зв’язку із закінченням строку повноважень діючого секретаріату.

Також ухвалені інші рішення згідно з порядком денним.

Окремо члени Громадської ради схвалили ініціативу звернутися з листом до новообраного президента України та Кабінету міністрів України щодо необхідності відновлення дії та повноцінного фінансування державних житлових програм.