• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Якісна робота з кредитним портфелем і оптимізація структури – ключові завдання Держмолодьжитла

Якісна робота з кредитним портфелем і оптимізація структури – ключові завдання Держмолодьжитла

18 листопада 2022 р. у Держмолодьжитлі відбулася онлайн-нарада за участю членів правління, керівників структурних підрозділів центрального апарату і директорів регіональних управлінь Фонду.

Голова правління установи Сергій Комнатний повідомив про основні засади реорганізації регіональної мережі Держмолодьжитла, яка відбудеться в короткостроковій перспективі. Її цільовими індикаторами має стати підвищення функціональної спроможності і ефективності Фонду, приведення його внутрішньої структури у відповідність до актуальних економічних реалій і потреб житлової політики держави.

Важливим питанням наради став аналіз кредитного портфелю установи. Кредитний портфель Держмолодьжитла продовжує зростати навіть у нинішніх умовах і на сьогодні складається із понад 9100 іпотечних кредитів, наданих громадянам-позичальникам за програмами, що їх адмініструє Фонд.

У грошовому вимірі кредитний портфель Держмолодьжитла складає 2,35 млрд грн.

Із цього обсягу прострочена заборгованість складає 4,7%, або 110,8 млн грн.

Цей значно кращий рівень, ніж по фінансовому ринку країни загалом, особливо в умовах воєнного стану. Водночас на нараді було зроблено наголос на недопущенні зростання показників простроченої заборгованості та вжитті заходів для їхнього скорочення.

На цей час завдяки розробленими органами центральної виконавчої влади спільно з Держмолодьжитлом і ухваленим Урядом України рішенням існує можливість надання громадянам, чиї доходи скоротилися внаслідок війни чи житло яких втрачене або пошкоджене через бойові дії, особливих умов погашення кредитів чи кредитних канікул. Такі рішення повинні ухвалюватися в індивідуальному порядку, з урахуванням обставин, у яких фактично перебуває родина.

Окремо наголошувалося на додержанні етичних норм у спілкуванні фахівців регіональних управлінь Держмолодьжитла з військовослужбовцями та іншими захищеними категоріями громадян.

Робота Фонду триває. Держмолодьжитло кредитує навіть у час дії воєнного стану і прагне підвищити ефективність своєї роботи.

Провадиться робота і для пошуку нових ділових партнерів і розширення пропозиції сталих житлових рішень для сімей. Адже це – в інтересах українців, що як ніколи гостро потребують сьогодні надійного даху над головою.