• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Луганщина: 13 родин придбали житло завдяки місцевим програмам

Луганщина: 13 родин придбали житло завдяки місцевим програмам

326471 makro brelok klyuchi domik novosele1

 

Останніми роками місцеві житлові програми ухвалено й виконуються в переважній більшості областей нашої держави. І не можна не відзначити, що регіони, які зазнали безпосереднього впливу війни на Сході країни та її трагічних наслідків, не лише не пасуть у цій справі задніх, але й демонструють позитивну динаміку.

Зокрема, Луганська область за результатами реалізації місцевих програм пільгового житлового кредитування посіла восьме місце у всеукраїнському рейтингу.

У 2017 році, як повідомили в Луганській обласній державній адміністрації, за рахунок обласного бюджету надано 6,3 млн грн пільгових кредитів мешканцям регіону. 13 сімей отримали власне житло за трьома програмами, спрямованими на пільгове забезпечення житлом окремих категорій населення

За Програмою забезпечення молоді житлом у Луганській області надано 9 пільгових кредитів на загальну суму 4,45 млн грн.

За Програмою сприяння забезпеченню житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних і фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013-2017 рр. надано 2 пільгових кредити (по одному – медичному працівнику і працівнику сфери культури) на загальну суму 939 тис. грн.

2017 року ухвалена й Регіональна цільова програма житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей у Луганській області на 2017-2021 рр. За цією програмою надано 2 пільгові кредити на суму 913 тис. грн.

А 16 січня 2018 р. розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено Порядок надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам на будівництво (реконструкцію) або придбання житла на території Луганської області.

Фактично це механізм надання кредитів за Регіональною цільовою програмою підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.  Розмір фінансування буде визначено у березні цього року. Адміністрування цієї програми покладене на Луганське РУ Держмолодьжитла. 

Також у березні розглядатиметься питання ухвалення Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2018-2020 роки.

Отже, попри складні випробування, завдяки конструктивній позиції обласної влади та її співпраці з регіональним управлінням Держмолодьжитла житлове будівництво в регіоні не завмерло, а люди отримують змогу за доступними цінами придбати власні омріяні оселі на своїй малій батьківщині.