• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Луганщина: перший кредит за програмою молодіжного кредитування

Луганщина: перший кредит за програмою молодіжного кредитування

 

Сьогодні, 14 червня, у присутності голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза і директора Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеси Кірєєвої підписано договір на надання кредиту за обласною програмою молодіжного кредитування (268 тис. грн).

 1  3

Мешканець Щастя Олександр Морозов отримав квартиру в рідному місті. На квартирному обліку молодий чоловік перебував з 2009 року. Олександр – сирота, з 2014 року працює слюсарем на Луганській ТЕС (м. Щастя).

«Символічно, що перший у цьому році молодіжний кредит оформлюється сьогодні, у День визволення Щастя, і отримав його саме Олександр, який виріс без батьківської турботи. Він зізнався мені, що не вірив у те, що отримає власне житло. Нехай ця програма додасть щастя, впевненості і надії молодим людям Луганщини», – зауважив Юрій Гарбуз.

Кошти на придбання квартири надані в рамках реалізації Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки. Регіональна програма, зокрема, передбачає надання молоді пільгових довгострокових кредитів на 30 років для будівництва (реконструкції) і придбання житла. 2017 року в рамках Програми за рахунок обласного бюджету було забезпечено житлом 9 сімей на суму 4,7 млн грн.

Прогнозні обсяги фінансування програми на поточний рік: 7668,83 тис. грн з обласного бюджету та 2300,65 тис. грн – з державного. Документ спрямований на забезпечення комфортними умовами проживання 39 молодих сімей шляхом будівництва (реконструкції) і придбання житла.

Питання забезпечення житлом у Луганській області стоїть дуже гостро. 2017 року перебували на квартирному обліку й потребували поліпшення житлових умов понад 3,6 тисяч мешканців області, з яких більш ніж 800 – молоді сім’ї.