• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Міжнародні аудитори підтвердили ефективність роботи Держмолодьжитла

Міжнародні аудитори підтвердили ефективність роботи Держмолодьжитла

Відповідно до національного законодавства України і вимог міжнародного співробітництва дві незалежні аудиторські компанії провели у Держмолодьжитлі аудиторські перевірки.

Перевірки підтвердили ефективність використання коштів під час реалізації програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», яку фінансує Уряд Німеччини через Банк KfW. Також аудит підтвердив достовірність фінансової звітності Держмолодьжитла, яка згідно з вимогами чинного законодавства подається до Національного банку України та відповідає Міжнародним стандартам фінансової звітності.

Зокрема, на виконання  п. 2.1.1. розділу (v) Окремої угоди до Грантової та Проектної угоди від 09.02.2021, укладеної між німецьким Банком Розвитку KfW і Держмолодьжитлом, проведено незалежну аудиторську перевірку Держмолодьжитла. Мета перевірки – надання обґрунтованої впевненості щодо коштів, витрачених згідно з Процедурами диспозиційного фонду в рамках Проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Аудит провела Міжнародна аудиторська фірма ТОВ «РСМ УКРАЇНА» згідно з укладеним Договором про надання  аудиторських послуг.

У Звіті незалежного аудитора з обґрунтованої впевненості надано висновок про те, що:

- виплати з Диспозиційного фонду були здійснені згідно з умовами відповідних угод;

- кошти Диспозиційного фонду утримувалися згідно з положеннями відповідних угод;

- витрати Держмолодьжитла, представлені у Фінансовому звіті проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», підтверджуються відповідними і достатніми доказами;

- на витрати Держмолодьжитла, включені до Фінансового звіту проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», можна покластися для обґрунтування відповідних запитів на виплату коштів. Існує чіткий зв'язок між Звітом про витрати та запитами на виплату коштів, поданими до KfW, та бухгалтерською документацією Держмолодьжитла;

- процес закупівлі товарів і послуг Держмолодьжитло здійснювало згідно з відповідними угодами.

Також у березні 2023 р. Незалежним аудитором – Міжнародною аудиторською компанією ТОВ «ДЕ ВІЗУ» проведено аудит консолідованої фінансової звітності Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на основі Міжнародних стандартів фінансової звітності.

За висновком аудитора, консолідована фінансова звітність загалом відображає достовірно, в усіх суттєвих аспектах фінансовий стан Держмолодьжитла станом на 31.12.2022 року, його фінансові результати і грошові потоки за 2022 рік.

Висновок аудиту представлено на офіційному вебсайті Держмолодьжитла.

Отримані висновки провідних міжнародних аудиторських компаній є підтвердженням ефективності Держмолодьжитла як фінансового інструменту реалізації державної житлової політики в Україні.