• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Миколаїв – серед національних лідерів за фінансуванням житлових програм з місцевого бюджету

Миколаїв – серед національних лідерів за фінансуванням житлових програм з місцевого бюджету

 

IMG 0559

В.о. директора Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук узяв участь у засіданні Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у Миколаєві, що відбулося під головуванням заступника міського голови Юрія Андрієнка.

IMG 0575В. Федорончук виступив із доповіддю щодо підсумків роботи із забезпечення молоді житлом у 2018 році та будівництва доступного житла. Він повідомив, що для забезпечення реалізації житлових програм у м. Миколаєві та Миколаївській області, сприяння у фінансуванні з державного бюджету Миколаївське РУ співпрацює з народними депутатами України, Миколаївською міською радою, міськвиконкомом, облрадою та облдержадміністрацією.

Завдяки налагодженій співпраці Миколаїв входить до числа лідерів серед міст України за обсягом виділених з місцевих бюджетів коштів на виконання програм забезпечення молоді житлом. За цим показником обласний центр поступається лише Харкову. 

Понад 24 млн грн виділено минулого року з бюджету Миколаєва на пільгове довготермінове кредитування молодих сімей і одиноких громадян та придбання житла. За рахунок цих коштів надано 31 пільговий житловий кредит. Серед миколаївців, які отримали такі кредити, – учасники бойових дій, педагоги, багатодітні сім’ї, працівники бюджетної сфери. Власні 1-, 2- і 3-кімнатні квартири мешканці обласного центру отримали у новому багатоповерховому будинку в мікрорайоні Північний.

З обласного бюджету, за словами Василя Федорончука, 2018 року виділено понад 3 млн грн, завдяки чому укладено 10 кредитних договорів на придбання житла у Миколаївській області.

Крім того, минулого року для здешевлення вартості іпотечних кредитів з державного бюджету виділили майже 2 млн грн.

Для надання державної підтримки на будівництво доступного житла з бюджету міста було спрямовано 3 млн грн., з державного бюджету – майже 2,7 млн грн.

Щодо планів на 2019 рік на засіданні йшлося про те, що у бюджеті м. Миколаєва передбачено 23,4 млн грн на пільгове довготермінове кредитування молоді. Вже у лютому очікується надходження фінансування у розмірі 1,6 млн грн.

Водночас для надання державної підтримки у 2019 році з державного бюджету передбачено кошти у сумі 2,685 млн грн., які будуть направлені на надання держпідтримки у житлових об’єктах, що будуються у м. Миколаєві.

Під час засідання Координаційної ради були розглянуті й погоджені переліки громадян-кандидатів, зареєстрованих у Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла для отримання пільгових довготермінових житлових кредитів у 2019 році.