На Черкащині дбають про житло для учасників АТО

 jdjjdjdjqwj222Протягом першого кварталу 2018 року у Черкаській області надано чотири житлові кредити учасникам антитерористичної операції, три з яких у Черкасах, ще один – в Умані.

Програма набуває популярності. На сьогодні до регіонального управління Держмолодьжитла звернулися вже понад 300 учасників АТО, які мешкають в Черкасах, 98 заявників зібрали потрібний для участі в програмі пакет документів. З числа мешканців районів області звернулися до регіонального управління 67 учасників АТО, 30 із них здали повний пакет документів.

Нагадаємо, обласна програма забезпечення житлом учасників АТО, розроблена за участі Держмолодьжитла і громадських організацій учасників АТО, діє на Черкащині третій рік. За цей час на її реалізацію з місцевих бюджетів виділено майже 14 млн грн. 20 сімей захисників Вітчизни вже отримали житло. З них 15 родин – у Черкасах, 2 – в місті Сміла, 2 в Умані й одна сім’я у Шполі.

2018 року на реалізацію програми в місцевих бюджетах області передбачено 13,8 млн грн. 

Одночасно триває розгляд і ухвалення житлових програм в об’єднаних територіальних громадах. Це сприятиме збільшенню фінансування і підвищенню рівня забезпечення житлом учасників АТО.