• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На Луганщині розпочинають прийом документів для надання довгострокових кредитів для ВПО

На Луганщині розпочинають прийом документів для надання довгострокових кредитів для ВПО

 

4515 724x0 803Родини ВПО, залишившись без власної оселі, вимушені винаймати житло, орендна плата за яке постійно зростає. Це негативно впливає на процес їх інтеграції в місцеві громади, соціально-економічну адаптацію.

В газеті «Урядовий кур’єр»  від 19.06.2019р. № 113(6476) опубліковано Розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації –керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 11.06.2019р. № 493 «Про затвердження Порядку надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей на будівництво (реконструкцію) або придбання житла на території Луганської області» та Порядок надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей на будівництво (реконструкцію) або придбання житла на території Луганської області.

Нагадуємо, що Розпорядженням голови обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09 квітня 2019 року № 281 затверджено  «Регіональну цільову програму житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей на 2019-2021 роки».

 У цьому Порядку прописані умови отримання кредитів, а його затвердження дозволяє розпочати прийом документів охочих взяти участь у даній програмі. Фінансування на 2019рік передбачено в обсязі 3 млн грн.