Доступне житло: у Маріуполі приймають заяви

 

У Маріуполі шукають вільні ділянки для будівництва нових будинків в рамках реалізації програми «Доступне житло». Про це йдеться на сторінці Депутатського корпусу Маріуполя Vll скликання в Facebook.

Мариуполь 2 Мариуполь

За словами секретаря міськради Степана Махсма, зараз ведуться переговори з власниками недобудованих об'єктів. Крім того, вже розроблена проектно-кошторисна документація на будівництво будинку по Азовстальській, 5А. На цьому місці планують побудувати дев'ятиповерховий енергоефективний будинок з індивідуальним газовим опаленням.

У будинку будуть 72 малогабаритні квартири житловою площею 4500 кв. м. На кожному поверсі - 5 двокімнатних, 2 однокімнатних і 1 трикімнатна квартири. Підрядника для проведення будівельних робіт виберуть через систему «Прозорро» після отримання результатів від державної архітектурно-будівельної експертизи.

Як зазначив заступник директора Донецького регіонального управління «Держмолодьжитло» Микола Заєць, жителі вже подають заявки на отримання допомоги для придбання квартир. Заявку можна оформити в регіональному представництві «Держмолодьжитло» за адресою Шевченка, 301-Б. Програма передбачає допомогу переселенцям, учасникам бойових дій і городянам, що стоять на квартирному обліку. Співфінансування залежить від статусу і сімейного стану претендентів.