На зв’язку – регіони

 

hark 23 07Харків: перша сотня родин учасників АТО – з власним житлом   за міською програмою

У Харківському регіональному управлінні – ювілей: укладено сотий договір про надання пільгового кредиту на будівництво доступного житла родині учасника бойових дій в зоні АТО за рахунок бюджету міста Харкова. Перший такий кредит було надано наприкінці 2015 року.

Молоде подружжя з 2008 року не мало власного кута, мешкали по найманих квартирах і гуртожитках. Навесні 2011 року родина збільшилася: на світ з‘явилася донька. Ще за півроку їх визнали такими, що потребують поліпшення житлових умов, і взяли на квартирний облік.

Молодь мріяла про молодіжний пільговий кредит, але збройний конфлікт на Сході країни обірвав ці мрії. Держава припинила кредитувати молоді сім‘ї з 2014 року. Голова родини пішов захищати країну…

Повернувшись до пошуку шляхів розв‘язання житлової проблеми, відвідали Харківське РУ Держмолодьжитла, де дізналися про міську програму будівництва доступного житла. У реєстр кандидатів на отримання пільгового кредиту для учасників бойових дій в зоні АТО родину включили в лютому 2018 року. А вже у травні цього року їй запропонували кредит. Але на той час молоді люди не змогли обрати серед об‘єктів програми бажаного району для майбутнього життя. Привабливим і комфортним, як і багато інших, вони вважають Салтівський напрямок міста.

І от мрія здійснилася. У червні до програм долучено три нові адреси новобудов, серед яких – і житловий комплекс «Пташка», який АТ «Трест «ЖИТЛОБУД-1» зводить неподалік станції метро «Академіка Павлова». Там розташована 2-кімнатна квартира, яку обрали ювілейні позичальники.

Харківське РУ щиро вітає і батьків і доньку із вибором та вирішенням болючої проблеми. У слобожанській столиці готують надання наступного кредиту, який розпочне другу сотню!

zhut 2307 1Житомир: ще одна родина отримала квартиру 

17 липня на засіданні виконкому Житомирської міськради відповідно до Міської програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян в м. Житомирі на 2018-2022 роки за рахунок коштів міського бюджету, міський голова Сергій Сухомлин вручив договір на пільговий молодіжний кредит для придбання 2-кімнатної квартири у новобудові.

Власником оселі стала молода сім’я Коваленків, яка перебуває на квартирному обліку з 2015 року. У травні 2018 року подружжя стало щасливими батьками прекрасних двійнят.

Сім’я  отримала  пільговий довготерміновий кредит згідно з чергою (рейтингом кандидатів) у Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла.

zapor 23 07 1Запоріжжя: привітали новоселів

У Запорізькому обласному Туристично-інформаційному центрі відбулося урочисте привітання молодих родин, які отримали пільговий молодіжний кредит у першому півріччі 2019 року за міською Цільовою програмою забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 рр.

13 родин отримали кредит за зазначеною програмою у першому півріччі 2019 р. Молодим сім'ям вручили сертифікати про отримання кредиту на придбання житла. Церемонія відбулася за участі заступника міського голови Анатолія Пустоварова, заступника директора Запорізького регіонального управління Держмолодьжитла Марії Качур, голови Запорізької міської молодіжної ради Сергія Ільченка і заступника директора департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Олексія Савицького.

Херсон: програма «Доступне житло» працює

Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла вітає родину Овечкіної, яка цього року першою на Херсонщині отримає державну підтримку для придбання доступного житла. Держпідтримка надана на купівлю власної оселі загальною площею 59,27 кв. м в об'єкті будівництва ТОВ "Молодіжний комплекс м. Херсон".

Усі охочі взяти участь у програмі «Доступне житло» (Постанова КМУ № 819 від 10.10.2018) можуть подати заяви онлайн на сайті регіонального управління Держмолодьжитла або особисто, звернувшись до регіонального управління Держмолодьжитла.