На зв’язку – регіони

 

Луганськ: завершується будівництво та підписано меморандум про співпрацю з АМУ

lug 02 09 2Завершується будівництво житлового будинку №18 в житловому комплексі «Оберіг» у місті Сєвєродонецьку. Забудовник – ТОВ МЖК «Мрія-Інвест», вже 20 років співпрацює з Луганським регіональним управлінням Держмолодьжитла. Це 5-ий будинок з 12, які планується побудувати у цьому житловому комплексі.

Будинки в житловому комплексі «Оберіг» акредитовані Держмолодьжитлом для участі в пільгових програмах кредитування.

У цьому житловому комплексі за участю Держмолодьжитла вже придбано 7 квартир за програмами пільгового кредитування і 16 квартир за Державною цільовою програмою придбання доступного житла.

У будинку №18 Держмолодьжитлом надано державної підтримки у розмірі 50% на будівництво житла для 10 сімей на загальну суму 3,9 млн грн.

У IV кварталі 2019 року планується розпочати будівництво наступного будинку житлового комплексу «Оберіг». Деталі можна дізнатися в регіональному управлінні.

Загалом за 8 місяців 2019 року Луганське регіональне управління Держмолодьжитла за усіма програмами забезпечило власним житлом 14 сімей: придбано 13 квартир і 1 житловий будинок на загальну суму 5520,388 тис. грн.

***

lug 02 09Директор Луганського регіонального управлінням Держмолодьжитла, Інеса Кірєєва та Наталія Бойко, представник Луганського регіонального відділенням Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" підписали Меморандум про співпрацю задля встановлення партнерських відносин, координації та об’єднання зусиль по комплексному запровадженню дієвих заходів щодо забезпечення населення доступним житлом.

Спільна діяльність Сторін буде направлена на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення України, подальший розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних з нею галузей народного господарства, а також реалізацію суспільно важливих проектів.

Одеса: видано перші кредити за обласною програмою

Кредитний комітет Держмолодьжитла погодив рішення Одеського регіонального управління Держмолодьжитла про надання пільгових довгострокових кредитів на придбання житла за рахунок коштів Одеського обласного бюджету двом мешканцям області. Квартири, на придбання яких буде надано кредити, розташовані по вул. Генерала Бочарова.

Відзначимо, що кредитування громадян з обласного бюджету Одещини відновлено після тривалої перерви. І це той результат співпраці РУ з місцевою владою, на який чекають люди.

***

odessa 02 09Директор Одеського регіонального управління Держмолодьжитла Олег Аністратенко взяв участь у координаційній зустрічі з обговорення підходів на основі оцінки потреб об'єднаних територіальних громад (ОТГ). В заході брали участь посадовці Одеської облдержадміністрації, представники ОТГ і громадських організацій.

Учасники зустрічі ознайомилися з житловими програмами, які реалізує Одеське регіональне управління Фонду. Директор регіонального управління запропонував представникам ОТГ розглянути можливість передбачення в бюджетах ОТГ фінансування існуючих житлових програм для надання кредитів на будівництво (придбання) житла на територіях населених пунктів, що входять до складу цих громад.

 

Херсон: підписано меморандум про співпрацю з АМУ

Herson 02 09Під час робочої наради за головування голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва з членами Херсонського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" Держмолодьжитла між Херсонським регіональним управлінням Держмолодьжитла в особі директора Юрія Волковича та Херсонським регіональним відділенням Асоціації міст України в особі виконавчого директора Лариси Оленковської.

Меморандум слугуватиме співпраці для реалізації житлової політики, захисту житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на забезпечення житлом населення України, розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов'язаних  з нею галузей, а також реалізацію суспільно важливих проектів.

Полтава: співпраця з Асоціацією міст, нові квартири для людей

poltav 02 09Директор Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла, Олена Алєксєєва та Галина Безносик, виконавчий директор Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», підписали Меморандум про співпрацю з розвитку житлових програм на Полтавщині.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль сторін із реалізації житлової політики в Полтавській області, захист житлових прав громадян, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення тощо.

***

Кредитний комітет Держмолодьжитла погодив рішення Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла про надання пільгових довготермінових кредитів на придбання житла за рахунок коштів Полтавського обласного бюджету та бюджету міста Горішні Плавні двом родинам позичальників – мешканцям Горішніх Плавнів.

Тож невдовзі ще дві сім’ї долучаться до числа родин, які отримали змогу придбати власну оселю завдяки участі у програмах, що їх адмініструє Держмолодьжитло. Плідна співпраця Полтавського РУ Держмолодьжитла з органами місцевого самоврядування області триває – і приносить людям конкретні та бажані результати.