• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На зв'язку регіони: нові житлові програми, семінари щодо підтримки ВПО

На зв'язку регіони: нові житлові програми, семінари щодо підтримки ВПО

бровари3Програма забезпечення громадян міста Бровари житлом на 2019-2023 роки

20.06.2019р. на черговій 57-ій сесії Броварської міської ради, була затверджена Програма забезпечення громадян міста Бровари житлом на 2019-2023 роки.

Основною метою Програми є створення належних умов для забезпечення житлом громадян, які зареєстровані, проживають в місті Бровари та потребують поліпшення житлових умов, шляхом надання пільгових іпотечних житлових кредитів для будівництва або придбання доступного житла.

Програма дозволить охопити широке коло громадян, які потребують покращення житлових умов, що в свою чергу сприятиме налагодженню економічної, демографічної та соціальної ситуації, що склалась в м. Бровари.

За час реалізації Програми планується забезпечити житлом 71 родину шляхом будівництва або придбання 4 437,5кв. метрів загальної площі житла та залучити на будівництво житла близько 60 312 млн. грн.

20.06.2018 1Затверджено програму розвитку молодіжного житлового кредитування у м.Каховка на 2019-2022 роки

20 червня 2019 в місті Каховка відбулось засідання чергової сесії Каховської міської ради, на розгляді якої одним з важливих питань порядку денного було винесено питання про затвердження Програми розвитку молодіжного житлового кредитування у місті Каховка на 2019-2022 роки. Депутати Каховської міської ради одноголосним рішенням прийняли Програму, основною метою якої є створення належних умов для підвищення рівня забезпечення житлом громадян міста Каховки, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, у тому числі на першочергових засадах – учасників АТО та їх сімей, а також сприяння стабілізації соціально-демографічної ситуації в місті.

090909090919 червня 2019 року в м.Запоріжжі та м. Дніпро відбулися семінари

щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб

В  рамках проекту команди  УКГС ООН в Україні, відбулися семінари  з питань запобігання внутрішньому переміщенню, захисту та розробки рішень для ВПО в Україні.

Участь в якому прийняли міжнародні експерти і тренери, представники Ради Європи, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, міністерств, державних установ, місцевої влади та регіональних партнерів, в тому числі заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука,  представники Дніпропетровського та Запорізького регіональних управлінь Держмолодьжитла,  професор Волтер Келін, Грета Зейндер, Євгенія Бодня та інші.

IMG 6449 Facetune 20 06 2019 14 32 13Понад 1,6 млн осіб, які вимушено залишили власні домівки через збройний конфлікт на сході України та окупацію АР Крим, зіткнулися в нових громадах з багатьма проблемами, передусім пов’язаними з бідністю та соціальною вразливістю.

В ході семінару розглядалася роль усіх державних установ, що займаються питаннями ВПО, в пошуку комплексного підходу до вирішення цих питань. Було відзначено особливу роль органів місцевої влади, які повинні мати достатній потенціал та ресурси для сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також для надання підтримки ВПО доступного житла, що надасть можливість забезпечити доступним житлом більше сімей ВПО.

Впродовж семінару учасники в окремих робочих групах опрацювали проблематику та сформулювали рекомендації, щодо вдосконалення правової бази з питань внутрішнього переміщення, шляхи вдосконалення судової практики щодо внутрішньо переміщених осіб та впровадження курсів.

 Підхід та рекомендації семінару передбачатимуть заходи на місцевому рівні з пріоритетом на інвестиції, вигідні як для ВПО, так і для приймаючих громад, із обов’язковим залученням їх до процесу ухвалення рішень.

 

Деталі на сайтах регіональних управлінь Держмолодьжитла