• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • На зв’язку – регіони: Тернопіль, Миколаїв, Луцьк, Одеса

На зв’язку – регіони: Тернопіль, Миколаїв, Луцьк, Одеса

На Тернопільщині близько 40 сімей скористаються державною підтримкою для придбання житла

У Тернопільській області реалізується низка державних та місцевих програм із надання підтримки громадянам у забезпеченні житлом. Зокрема, 2019 року регіональне управління Держмолодьжитла надало підтримку у забезпеченні житлом 9 сім'ям, з яких 5 родин учасників антитерористичної операції.

До кінця цього року близько 40 сімей учасників АТО/ОСС і внутрішньо переміщених осіб зможуть скористатися держпідтримкою і придбати квартири. Про це йшлося під час недавньої наради з керівниками будівельних організацій області. «Незважаючи на збільшення обсягів житлового будівництва, актуальним є питання щодо створення умов, за яких усі змогли б реалізувати своє право на житло. Насамперед це стосується пільгових категорій громадян, таких як учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім'ї та інші пільговики», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

Під час наради обговорили механізм державної підтримки громадян, адже змінами до Закону ”Про Державний бюджет України на 2019 рік” на 300 млн грн збільшено обсяг фінансування за державною програмою забезпечення громадян доступним житлом. Додатково передбачено 200 млн грн на фінансування нової бюджетної програми надання довгострокових кредитів на придбання житла внутрішньо переміщеним особам і учасникам АТО.

Миколаїв: ще один будинок введено в експлуатацію

Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла повідомляє про введення в експлуатацію багатоповерхового житлового будинку (корпус 27а-1 черга) в мікрорайоні «Північний» Центрального району м. Миколаєва. Про це свідчить сертифікат МК №162193150021, виданий Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міськради.

112121222

У новому будинку відповідно до умов програми пільгового молодіжного кредитування і програми «Доступне житло» за рахунок коштів державного бюджету і бюджету м. Миколаєва придбано 123 квартири сім’ями й одинокими громадянами, серед яких – молоді родини, учасники АТО, військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи, молоді вчені, працівники закладів освіти, охорони здоров’я та інші категорії громадян.

Нові житлові будинки у Миколаєві й Луцьку залучено до програм Фонду

Рішенням правління Держмолодьжитла від 15.11.2019 р. об’єктом, на будівництво і придбання житла в якому можуть спрямовуватись бюджетні кошти для Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла, визначено будівництво за адресою: м. Миколаїв, пр. Героїв України та вул. Новоодеська, 104-квартирний 9-поверховий житловий будинок з індивідуальним опаленням в кожній квартирі.

Плановий термін введення в експлуатацію – 3 квартал 2020 р. Замовник будівництва ПП «ВЕГА-ГРУП». 

***

Укладено договір про будівництво доступного житла з ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» щодо житлового будинку, що споруджується за адресою: м. Луцьк, вул. Конякіна, № 3в (ІІІ черга будівництва об’єкту «Нове будівництво житлового кварталу по вул. Конякіна-Гордіюк в м. Луцьк).

Будинок матиме 10 поверхів. Загальна проектна площа об’єкту становитиме 6224,75 кв. м. Введення будинку в експлуатацію заплановано до 30.11.2020 р.

Одеське РУ інформує про об’єкти за програмою «Доступне житло»

На сайті Одеського регіонального управління Держмолодьжитла розміщено інформацію, згідно з якою, станом на 18.11.2019 р. укладені договори про будівництво доступного житло з такими забудовниками:

- ПП "БМУ "Чорноморрембуд": 8-секційний 10-поверховий житловий будинок №37 в мкр. ІІІ-4-1 сел. ім. Котовського в м. Одесі (секції 5-8), запланований термін введення в експлуатацію 2 кв. 2020 р.;

- ТОВ "ФСП "Плієва": м. Одеса, вул. Плієва, 1, секція 1 (1 пусковий комплекс), запланований термін введення в експлуатацію 4 кв. 2019 р.;

- ТОВ "СК Фамільний дім": м. Одеса, вул. Малиновського (в межах пров. Олександра Юрженка (пров. Союзний) і вул. Заводської), запланований термін введення в експлуатацію 1 квартал 2020 р.