• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіональних управлінь Фонду: нові кредити, нові програми, нові будинки

Новини регіональних управлінь Фонду: нові кредити, нові програми, нові будинки

Житомир: підписано вигідну для позичальників угоду з державним банком

100Житомирське регіональне управління Держмолодьжитла (директор Павло Шестопалов) і Житомирська обласна дирекція акціонерного банку "Укргазбанк" за підтримки міського голови Сергія Сухомлина підписали договір про співробітництво.

Умови договору передбачають можливість для мешканців міста Житомира, які беруть кредит на придбання житла, отримати часткову компенсацію по сплаті відсотків за кредитом у розмірі облікової ставки НБУ (наразі це 6%) та додатково – 1% на кожну дитину в сім’ї позичальників за рахунок коштів міського бюджету.

Волинь: сім’ї радіють новому житлу

Волинське регіональне управління Держмолодьжитла уклало кредитний договір відповідно до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001 р. №584.

Кредит надано відповідно до міської цільової програми  «Житло для молоді на 2020 рік», затвердженої рішенням Ковельської міської ради від 23.01.2020 р.200

Покращити житлові умови зможе молода сім’я М. Корнієвської із міста Ковеля. У родині зростає одна дитина, тому при поверненні кредиту позичальників звільнено від сплати 3%.

Регіональне управління Держмолодьжитла щиро вітає родину і сподівається на подальшу співпрацю з Ковельською міською радою щодо фінансування по затверджених показниках 2020 року та ухвалення програми на наступні роки.

***

Волинське регіональне управління Держмолодьжитла надало черговий кредит за програмою ”Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операцій об’єднаних сил (ООС) на придбання житла».

Молода багатодітна сім’я військовослужбовця – учасника АТО О. Мяло стала власником 4-кімнатної квартири.

Запоріжжя: новий кредит для учасника АТО

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла надало четвертий цього року житловий кредит родині учасника АТО згідно з обласною програмою забезпечення житлом учасників АТО Запорізької області на 2018-2022 рр.

400Щасливими новоселами стала родина пана Євгена Якимова, яка складається з чотирьох осіб: чоловік, дружина і двоє діток. На квартирному обліку сім'я перебуває з 2018 року. Завдяки коштам з обласного бюджету родина отримала довгоочікувану змогу мати власне житло і придбала квартиру у новобудові житлового комплексу «Олександрівський 2».

Луганщина: кредитування за рахунок статутного капіталу Фонду

Регіональне управління Держмолодьжитла в Луганській області надало два кредити на придбання квартир в місті Сєвєродонецьку родинам Ліпкевічус і Хворостян. Зараз оформлюються документи по третьому у цьому місяці кредиту.

За рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла 2020 року надано 13 кредитів на загальну суму 5.455.583 грн на придбання 10 квартир в Сєвєродонецьку, однієї квартири в м. Рубіжне, житлових будинків у м. Старобільську і смт. Марківка.

Маємо надію на те, що іще кілька сімей до кінця року отримають кредити і придбають власне житло.

Водночас 2020 року лише один кредит було надано за рахунок місцевого  бюджету.

Тернопіль: будинок здано вчасно

У місті введено в експлуатацію черговий житловий об’єкт: багатоквартирний житловий будинок з творчими майстернями по вул. Тролейбусна, 4. Забудовник – компанія ТОВ «Тернопільбуд», зарекомендувала себе як надійний партнер, який вчасно і повністю виконує свої зобов’язання.

Тернопільським регіональним управлінням Держмолодьжитла було інвестовано у 10-поверховий 114-ти квартирний будинок кошти:

- за державною програмою «Доступне житло» - 7 квартир,

- за обласною програмою кредитування молодіжного житлового будівництва – 1 квартира,

- за програмою будівництва доступного житла у місті Тернополі на 2018-2020 роки – 2 квартири.

Отож іще 10 сімей отримали омріяне житло. 

Черкащина: в Каневі діятиме нова житлова програма

Задля вирішення житлових проблем жителів Канева – учасників АТО/ООС, бійців-добровольців і членів їхніх сімей Канівська міська рада 22 жовтня ухвалила нову «Програму забезпечення учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом у 2021-2025 рр.»

Коротко про умови програми:

- розмір кредиту на будівництво і придбання житла визначається виходячи з норми 21 кв. м загальної площі житла на одного члена сім'ї і додатково 20 кв. м на сім'ю:

- кредит надається учасникам АТО та членам їхніх сімей на будівництво або придбання житла терміном до 30 років.

- розмір відсоткової ставки – 3% річних. Позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків; для позичальника, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 10% суми зобов'язань за кредитом; позичальник, який має трьох і більше дітей, - 15% зобов'язань за кредитом. Позичальники звільняються від 20% зобов'язань за кредитом як пільга на оплату першого внеску.

500