Новини регіонів

sayt vin

Вінниця: нові українці народжуються в сім’ях позичальників

Замість багатослів’я – факти про позитивний вплив житлових програм для молоді на демографічну ситуацію в країні.

У І півріччі 2019 року в сім'ях позичальників Вінницького РУ Держмолодьжитла народилися 6 дітей. Вітаємо сім'ї військовослужбовців – учасників АТО Шпичаків з народженням доньки Ніколь, Марценюків із народженням первістка Дмитра, сім'ю Марунич із народженням первістка Святослава, сім'ю Сохацьких з народженням третьої дитини, доньки Діани, та сім'ю Чумак – з народженням другої дитини, доньки Анастасії.

Регіональне управління надало родинам новонароджених пільги по сплаті кредитів на загальну суму 23 216,74 грн.

Щиро вітаємо молоді сім'ї! Бажаємо дітям і батькам миру, достатку, любові і щастя.

 

01.07.2019 1Черкаси: власне житло – спортивній славі Шевченкового краю

Черкаське регіональне управління ДСФУ «Державний форд сприяння молодіжному житловому будівництву» в минулі роки знайшло змогу надати молодіжні пільгові кредити на власне житло видатним спортсменам – уродженцям Черкащини.

Зокрема, отримав такий кредит Сергій Черкаський, член збірної команди України з кікбоксингу, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України, переможець всеукраїнських змагань, неодноразовий чемпіон світу, Європи та міжнародних змагань, кращий спортсмен року в Україні з кікбоксінгу. Має власну квартиру і Віктор Юрченко, тренер-викладач ДЮСШ «Вікторія», чемпіон світу, призер міжнародних змагань з пауерліфтінгу, дворазовий чемпіон світу з богатирського багатоборства.

Не залишиться без власного житла й Анастасія Сапсай, майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо і самбо, неодноразова чемпіонка Європи, призерка Чемпіонату Світу, переможниця Кубків Європи, учасниця II Європейських ігор, золота призерка Європи 2019 року.

 

alternativy molodezhnomu zhilkreditovaniyu  Харків: 62 родини з власним житлом – за півроку

 Всього за півроку Харківським регіональним управлінням Держмолодьжитла отримано й використано на фінансування житлових програм 36,6 млн грн. За рахунок цих коштів укладено 62 договори з громадянами.

 Зокрема: 2 довгострокові кредити на будівництво житла молодим громадянам за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на загальну суму   1,12 млн грн;

 - 11 пільгових молодіжних кредитів за рахунок бюджету міста Харкова за загальну суму 10,15 млн грн;

 - 1 пільговий кредит на будівництво житла педагогічним працівникам на суму 670 тис. грн за рахунок коштів Державного бюджету;

 - 7 сімей працівників бюджетних, комунальних або вищих навчальних закладів Харкова отримали пільгові кредити на загальну суму 6,1 млн .грн;

- 17 пільгових кредитів надано учасникам бойових дій в зоні АТО на суму 11,31 млн грн;

- 7 сімей внутрішньо переміщених осіб отримали пільгові кредити на загальну суму 4,54 млн грн;

- 17 сімей отримали державну підтримку (безповоротну грошову субсидію) на будівництва житла, з яких 1 – за рахунок коштів Держбюджету (310 тис. грн), а 16 за рахунок коштів бюджет3у міста: 14 за напрямком 50/50 (витрачено 3,53 млн грн) і 2 за напрямком 40/60 (на суму 450 тис. грн).

В регіональному управлінні звітують, що фінансування міських програм триває за планом. Надходять і державні кошти для надання держпідтримки. Кошти статутного капіталу Держмолодьжитла, заплановані на рік, ще повністю не використані. Наприкінці червня, як ми повідомляли, надійшло перші 5 мільйонів гривень для учасників АТО і ООС за обласною програмою. Триває підготовка та укладання чергових договорів.

sayt lugjpgЛуганськ: зустріч з молоддю

Директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва провела зустріч з представниками молодіжних організацій Луганської області. Були також присутні представники управління молоді Луганської обласної державної адміністрації. Було представлено презентацію програм, які адмініструє Луганське РУ.

«Усі програми розраховані на забезпечення житлом молоді. Але на цей час однією з найбільш доступних за умовами є програма забезпечення молоді житлом. Є державна програма забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки, Постанова Кабінету Міністрів України № 967 від 24.10.2012р. зі змінами  № 1032 від 20.12.2017р., але програма не фінансується з державного бюджету з 2015 року! Є обласна програма забезпечення молоді житлом, в якій передбачено фінансування з державного та обласного бюджету, але у цьому році ще не було фінансування. Є міська програма забезпечення молоді житлом. По ній із Сєвєродонецького міського бюджету виділено кошти і придбано 2 квартири для молодих сімей», - розповила Інеса Кірєєва.

Після презентації відбулося обговорення теми забезпечення молоді житлом.

Луганськ: підсумки роботи за півріччя

Луганське регіональне управління Держмолодьжитла прозвітувало про результати реалізації державних і місцевих житлових програм за перше півріччя 2019 року.

За цей час житлом забезпечено 7 сімей, з них 6 придбали житло у місті Сєвєродонецьку та 1 родина придбала житловий будинок у Марківському районі.

2019 року по-новому запрацювала програма кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла, що дало змогу отримати кредити внутрішньо переміщеним особам і особам, які не мають власного житла на підконтрольній території або мають менш ніж 13,65 кв/м на особу. У цьому році вже використано 1, 813 млн грн кредитних коштів на реалізацію цієї програми. Кредити отримали 5 сімей. Придбані  1 житловий будинок в смт. Марківка  та 4 квартири в Сєвєродонецьку.

На будівництво доступного житла у цьому році виділено 5,106 млн грн. У квітні надано державну підтримку родині Коваленків. Зараз у регіоні немає об’єктів, на будівництво яких можуть бути спрямовані кошти державної підтримки. Але забудовник МЖК «Мрія Інвест» планує розпочати спорудження нового будинку в ЖК «Оберіг» у Сєвєродонецьку у серпні-вересні цього року.

На реалізацію міської програми забезпечення молоді житлом у Сєвєродонецьку 2019 року було виділено 579 530 грн. У квітні надано кредит на придбання квартири родині Євтушенків.  Комісією Сєвєродонецької міської ради визначено ще одного кандидата на отримання кредиту, який має переважне право за умовами програми. Договір оформлено у останні дні червня. Сподіваємося, що фінансування програми у цьому році ще відбудеться. Програмою передбачено фінансування з міського бюджету у розмірі 3 820 610 грн на рік.

Зараз є дійсними 3 обласні житлові програми. Кошти в розмірі 3 млн грн на реалізацію програми кредитування внутрішньо переміщених осіб виділено в останні дні червня. Тому програма буде реалізована у липні-серпні. Цієї суми вистачить на придбання 5 квартир. Кошти на фінансування програми для молоді та програми для учасників АТО у цьому році з обласного бюджету ще не виділялись, але сподіваємось, що це відбудеться найближчим часом.

83Миколаїв: підсумки роботи за півріччя

Миколаївське регіональне управлінням Держмолодьжитла звітує про реалізацію державних та регіональних житлових програм у І півріччі 2019 р.

У 2019 році укладено 27 кредитних договорів на суму –17,399 млн грн. на будівництво квартир у багатоповерховому житловому будинку за адресою: м. Миколаїв, мкрн. Північний, корпус 27-а, I черга.

Отримали кредити 5 родин педагогів, 5 військовослужбовців, серед яких 3 учасники бойових дій, 4 правоохоронці, 3 сім’ї працівників бюджетної сфери та інші громадяни.

25 січня 2019 р. Мінрегіоном проведено розподіл коштів загального фонду державного бюджету на 2019 рік, відповідно до якого на Миколаївську область виділено 2 685 000 грн., що дасть можливість забезпечити житлом орієнтовно 6 сімей. У червні державну підтримку на будівництво житла у м. Миколаїв отримала сім’я внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до Обласної програми часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 11.03.2016 № 3 на часткове відшкодування витрат на енергозберігаючі заходи у 2019 році для ОСББ було заплановано та виділено 300 000 грн., які використано у березні цього року.