Новини регіонів

polt 03 10 1 

Полтава: нові оселі чекають своїх власників

Введено в експлуатацію житловий десятиповерховий житловий будинок, який збудовано в рамках ФФБ «Полтава №3». В результаті плідної співпраці Держмолодьжитла як Управителя даного фонду фінансування будівництва та забудовника ТОВ «НОВОБУД 2004 ГАРАНТ» 32 родини отримали власне житло. Загалом 7 сімей отримали житло за допомогою впровадження різних житлових програм, як державного так і місцевих рівнів (молодіжне кредитування та програма «доступне житло»). Вітаємо з новосіллям щасливих власників квартир!

 

Запоріжжя: надано нові кредити

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла підписало чергові кредитні угоди з позичальниками.

Родини Позднякових та Коновальських, які потребували поліпшення житлових умов отримали кредит за рахунок коштів міського бюджету, згідно Порядку надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла на території міста Запоріжжя, які надаються за рахунок коштів місцевого бюджету, затвердженого Рішенням Запорізької міської ради від 31.01.2018 р. №54.

Багатодітна родина учасника АТО пана Бориса Полякова, отримала кредит  за обласною програмою Забезпечення житлом учасників АТО.

zapor 03 10zapor 03 10 2zapor 03 10 1

Вітаємо родини з отриманням кредитів та з можливістю вже невдовзі переїхати до нової оселі.

 

Івано-Франківськ та Миколаїв: долучається до співпраці з АМУ

ivfran 03 10Підписано Меморандум про співпрацю між Івано-Франківським регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України"  та Івано-Франківським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву". Підписи під документом поставили виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук і директор Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла Леся Гвоздянчук.

Меморандум має на меті розроблення механізмів, спрямованих на прискорений розвиток житлового та житлово-комунального сектору економіки Івано-Франківська, підтримки кредитних програм модернізації існуючого житла та комунальної інфраструктури з метою приведення їх у відповідність із стандартами якості, забезпечуючи комфортні та безпечні умови проживання громадян міста, розроблення і реалізації місцевих та державних програм забезпечення населення доступним житлом та сприяння соціально-економічному і культурному розвитку територіальних громад.

***

mukol 03 10 Підписано Меморандуму про співпрацю між Миколаївським регіональним управлінням Держмолодьжитла та Миколаївським регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування  «Асоціація міст України».

Підписи під документом поставили Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, що є головою Миколаївського регіонального відділення ВАОМС «АМУ», виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення ВАОМС «АМУ» Тетяна Яблоновська та директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук.

Метою Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль Сторін, спрямованих на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення України, подальший розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних з нею галузей народного господарства, а також реалізацію суспільно важливих проектів.

 

Ужгород: участь у першому економічному форумі Закарпаття та телевізійній програмі: «Звіти. Наживо»

zakar 03 10Галина Дудчук, керівник Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла взяла участь у Першому економічному форумі Закарпаття.

В своїй доповіді на тему: «Житло для молоді, як один із стримуючих факторів трудової еміграції», привернула увагу учасників форуму до умови Програм, які адмініструє Держмолодьжитло та наголосила на необхідності збільшення фінансування житлових Програм для їх повної реалізації, як частково стримуючого фактору масового виїзду молоді за кордон.  

На форумі були присутні народні депутати, депутати обласної ради, керівництво обласної державної адміністрації та Ужгородської міської ради, очільники підприємств, установ та банків, а також керівництво УжНУ.

***

zakar 03 10 2На каналі UA: ЗАКАРПАТТЯ керівник Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла – Галина Дудчук взяла участь в телевізійній програмі: «Звіти. Наживо» (Всеукраїнський проект суспільного мовлення).

Тема Програми:  «Як отримати житло за державною програмою і хто на це має право?».

Керівник РУ Держмолодьжитла розповіла про проведену роботу за останні три роки, цілі та завдання установи, про діючі державні та місцеві Програми, які реалізуються Держмолодьжитлом щодо забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом, про вимоги до кандидатів, порядок їх реєстрації для участі у житлових програмах, умови отримання пільгових кредитів і держпідтримки для будівництва доступного житла. та стан фінансування житлових програм.

Відео