Новини Регіонів

НОВИНИ РЕГІОНІВ

У ці дні у всіх регіональних управліннях Держмолодьжитла триває реєстрація заяв охочих узяти участь у програмі «Житлові приміщення для ВПО» та надання консультацій за цією програмою. Та це не зупиняє роботу і за іншими, «класичними» програмами, які адмініструють РУ Фонду. Нагадаємо, зараз у віданні Держмолодьжитла перебувають 4 загальнодержавні та 120 регіональних програм забезпечення громадян власним житлом. Не за всіма з них надходить належне фінансування, тож у Фонді докладають зусиль і для вирішення цього питання, яке стало хронічним не сьогодні й не вчора.

Чим ще живуть відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у регіонах нашої країни? Пропонуємо добірку новин з областей від Сходу до Заходу.

Львів: перший кредит учаснику АТО 2021 року

Львівське регіональне управління Держмолодьжитла забезпечило житлом 43 сім’ї учасників антитерористичної операції. Зокрема, у травні надано перший 2021 року кредит учаснику АТО за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

Молода сім’я учасника бойових дій, який брав участь в антитерористичній операції,  отримала пільговий довготерміновий кредит на будівництво житла за відсотковою ставкою 7,5%.

Об’єкт, що його обрала сім’я, - квартира у багатоквартирному житловому будинку, будівництво якого здійснюється ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" за адресою м. Львів, вул. Малоголосківська.

Суми: ще одна молода сім’я отримала кредит на житло

Сумське регіональне управління Держмолодьжитла відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №980 від 27.11.2019 року, надало ще один пільговий довгостроковий кредит учаснику бойових дій, який брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

Запоріжжя: перший кредит для ВПО у 2021 році надано

Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла надало перший у 2021 році кредит згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту ВПО, АТО/ООС (Постанова КМУ №980 від 27.11.2019 р.). Кредит надано в межах розподілу коштів, що надійшли від повернення раніше отриманих кредитів за програмою.

Щасливими новоселами стала родина пані Ксенії Чуприної, яка подала заяву про намір участі у програмі Кредит для ВПО, АТО/ООС у грудні 2019 року.

Щиро вітаємо родину ВПО з придбанням власного житла. Нехай у вашому новому помешканні оселяться мир та злагода. 1

А в кінці квітня, коли Запорізьке РУ Держмолодьжитла відзначило 23 річницю з дня офіційної державної реєстрації, було видано два чергові кредити. Перший з них – за кошти обласного бюджету в рамках Програми забезпечення житлом учасників АТО Запорізької області (Рішення ЗОР №67 від 01.03.2018 року). Кредит на будівництво власного житла отримала родина учасника АТО пана Олега Афанас'єва. Другий кредит надано за кошти міського бюджету в рамках Цільової програми забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом (Рішення ЗМР №25 від 28.12.2020 року). Щасливими новоселами цього разу стала родина пана Артема Топузлієва.

2

Вінниця: укладено меморандум про співпрацю

Підписано Меморандум про співпрацю між Вінницьким регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» і Громадською організацією «Об'єднання переселенців «Спільна справа».

Метою Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль Сторін, для захисту житлових прав осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту на Сході України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем, подальший розвиток будівельної галузі.

Сторони домовились про:

- координацію зусиль для створення та удосконалення нормативно-правової бази у сфері будівництва доступного житла, зокрема для осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту на Сході України;

- розробку узгоджених механізмів взаємодії з органами державної та місцевої влади;

- інформаційне забезпечення співробітництва, поширення досвіду реалізації житлових програм в регіонах України.

Донеччина: регіональне управління співпрацюватиме з іще однією місцевою радою

У Миколаївській міській раді (Донецька обл.) підписано Меморандум про співпрацю між Миколаївською територіальною громадою, СО ПАТ «Донбасенерго» «Слов’янської ТЕС» та Донецьким регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Метою меморандуму є консолідація зусиль для захисту житлових прав мешканців територіальної громади Краматорська, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення міста, подальший розвиток місцевого самоврядування будівельної галузі та пов’язаних з нею галузей. Зустріч Миколаївського міського голови О.І. Гадяцького, директора  Слов’янської ТЕС В.О. Черепія та директора Донецького регіонального управління Держмолодьжитла М.І. Зайця пройшла в атмосфері порозуміння й підтримки.

45