• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіонів: Харків, Вінниця, Херсон, Луганськ, Миколаїв

Новини регіонів: Харків, Вінниця, Херсон, Луганськ, Миколаїв

 

hark 16 10Харків: співпраця з місцевою владою – запорука активної реалізації житлових програм

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух взяв участь у робочій нараді щодо подальшого розвитку житлових програм. Нарада відбулася в департаменті економіки та комунальної власності виконкому Харківської міської ради.

Спільно із заступником міського голови – директором департаменту Михайлом Фатєєвим і директором Харківського регіонального управління Фонду Олександром Вензелем було фахово проаналізовано стан реалізації житлових програм і бар‘єри для їхнього розвитку.

Керівництво Харкова багато років поспіль приділяє значну увагу розвитку міських житлових програм, обсяги фінансування та напрямки зростають рік від року. У плідній співпраці з Харківським регіональним управлінням Держмолодьжитла своєчасно виявляються «вузькі місця» в роботі, ухвалюються вірні рішення для спрощення доступу мешканців Харкова до програм, розширення вибору житла і механізмів підтримки для різних верств населення.

Заступник міського голови поділився планами щодо збільшення у 2020 році обсягів фінансування житлових програм. З-поміж іншого, планується залучити небюджетні кредитні ресурси.

Іван Парух відзначив флагманську роль Харкова серед великих міст України у питаннях реалізації житлових програм і запевнив, що керівництво Держмолодьжитла високо цінує співпрацю з місцевою владою та розраховує, що яскравий приклад Харкова допоможе змінити ситуацію на загальнодержавному рівні. 

vin 16 10Вінниця: щасливих новоселів побільшало

11 жовтня у Вінницькому регіональному управлінні Держмолодьжитла відбулося вручення пам’ятних іменних сертифікатів на право власності на власне збудоване житло і ключів від квартир в новому 7-поверховому житловому будинку за адресою: Вінницький район, с. Агрономічне, вул. Мічуріна, 12. Споруду було введено в експлуатацію наприкінці червня поточного року.

Новоселами стали сім’ї учасників АТО Амазастова і Дем’яненка. Вони отримали пільгові довготермінові кредити на будівництво житла з нульовою ставкою за користування кредитами, а учасник державної програми «Доступне житло» Говдаш отримав безповоротну фінансову допомогу від держави у розмірі 50% вартості доступного житла.

Загалом у будинку Вінницьке РУ Держмолодьжитла надало державну підтримку 18 сім’ям. Це 16 пільгових довготермінових кредитів і 2 держпідтримки за програмою доступного житла.

У тому числі за рахунок власних коштів Держмолодьжитла надано 7 кредитів, за рахунок коштів державного бюджету для Міносвіти за програмою кредитування педагогічних і науково-педагогічних працівників надано 2 кредити на 20 років під 3% річних

Надано 7 кредитів на строк до 30 років в рамках Комплексної регіональної програми пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Вінницькій області на 2018-2022 рр., трьом молодим сім’ям, сім’ї учасника АТО, родині педагога і 2-м працівникам бюджетної сфери (держслужбовцям).

herson 16 10 1Херсон: ще одна родина ВПО скористається держпідтримкою для придбання власного житла.

Херсонське регіональне управління Держмолодьжитла вітає родину внутрішньо переміщеної особи, яка цьогоріч отримає державну підтримку для придбання доступного житла. Така підтримка надана родині Стороженко на придбання 2-кімнатної квартири загальною площею 60,97 кв. м, забудовник ТОВ «Молодіжний житловий комплекс м. Херсон».

Луганськ: виділено кошти на кредитування з обласного бюджету

За розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військової адміністрації від 10 жовтня 2019 р. № 820 виділено кошти зі спеціального фонду обласного бюджету в розмірі 781 879 грн на виконання Регіональної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки, затвердженої розпорядженням голови Луганської ОДА від 03.04.2018р. № 275.

muk 16 10Миколаїв: триває розробка Стратегії розвитку Миколаївської області

У Миколаєві під головуванням заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Кушніра відбулося чергове засідання групи з розробки Стратегії розвитку області на період до 2027 р. Участь у засіданні взяв директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук, якого включено до складу робочої групи. На зустрічі були представлені результати аналізу соціально-економічного розвитку регіону за 5 років, сформовано фактори SWOT-аналізу та запропоновано визначити їхній вплив на розвиток краю.

Обговорено три сценарії розвитку області на наступні 7 років: інерційний – «справи йдуть, як зазвичай», оптимістичний – активне впровадження реформ, та реалістичний – повільні процеси впровадження трансформацій і неготовність населення до різких змін.