• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіонів: новосілля в Житомирі й на Запоріжжі, турбота про захисників Вітчизни в Черкасах

Новини регіонів: новосілля в Житомирі й на Запоріжжі, турбота про захисників Вітчизни в Черкасах

 

ж3У Житомирі урочисто введено в експлуатацію чергову секцію житлового комплексу «Домашній», що вул. Євгена Рихліка, 11 в обласному центрі. Забудовник об’єкту – ТОВ «АРТХАУС ГРУП».

 Як і попередні, здана секція була включена до переліку об’єктів, що беруть участь у державних житлових програмах.

Ще три молоді сім’ї житомирян отримали квартири по програмі пільгового молодіжного кредитування і стали новоселами в новенькій багатоповерхівці.

На зустрічі представники ЖК «Домашній» повідомили, що не збираються зупинятись на досягнутому і планують ввести в експлуатацію наступну чергу будівництва ще до кінця 2018 року.

***

Ще 2 родини отримали власне житло на Запоріжжі: укладено 2 нові кредитні угоди. Загальна сума наданих кредитів становить 1,263 млн грн. Цього разу власне житло отримали сім'я з місті Енергодара і молода мама з донечкою – у Запоріжжі.

20020 20121

Незважаючи на те, що Програма забезпечення молоді міста Енергодара житлом на 2017-2021 рр. не фінансується, родині Литвиненків вдалося отримати кредит і придбати власне житло на вторинному ринку у Енергодарі за рахунок коштів обласного бюджету за обласною програмою «Молодій запорізькій родині – доступне житло».

Родина ж Висоцьких отримала кредит на будівництво житла за рахунок коштів бюджету міста Запоріжжя – за Цільовою програмою забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 рр. Відтепер ця сім’я матиме власну квартиру в акредитованій Держмолодьжитлом новобудові від Запорізького ДБК у Південному мікрорайоні міста.

Загалом із січня до червня 2018 р. Запорізьке РУ Держмолодьжитла надало кредити 12 сім'ям на загальну суму 7,361 млн грн. У вересні ж заплановане надання восьми кредитів, з яких три  за обласною Програмою забезпечення житлом учасників АТО у Запорізькій області.

***

2м 1V Центр допомоги учасникам антитерористичної операції провів засідання у Черкаській обласній раді. Зокрема, обговорювався стан реалізації Обласної програми забезпечення учасників АТО і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей житлом у 2015-2020 рр.

Учасники наради отримали інформаційні матеріали від регіонального управління Держмолодьжитла. Директором Черкаського РУ Олександр Паливода надав інформацію щодо виконання програми. Він наголосив на активізації її фінансування з місцевих бюджетів.

Загалом по згаданій програмі протягом 2018 року надано 13 кредитів на загальну суму майже 9 млн грн.