• Головна /
  • ПРЕС-ЦЕНТР /
  • Новини /
  • Новини регіонів: у Тернополі радіють новосели, у Миколаєві збільшено фінансування

Новини регіонів: у Тернополі радіють новосели, у Миколаєві збільшено фінансування

 

2 11.06ТЕРНОПІЛЬ. Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради видав будівельній організації ТзОВ «Тернопільбуд» сертифікат, яким засвідчив готовність до експлуатації нового житлового багатоквартирного будинку по вул. Тролейбусній в обласному центрі. Будинок здано в експлуатацію раніше за запланований термін.

Серед щасливих новоселів – три молоді сім’ї, в тому числі багатодітна молода родина, яка придбала житло завдяки програмі пільгового довготермінового кредитування за рахунок коштів обласного бюджету. Також власниками нових квартир стали дві сім’ї внутрішньо переміщених осіб, які скористалися державною програмою будівництва доступного житла.

 

11.06

МИКОЛАЇВ. Жителі Миколаєва, зокрема учасники АТО і внутрішньо переміщені особи, мають змогу поліпшити свої житлові умови за допомогою цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2018-2022 рр., затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 № 32/5, та Порядку надання державної підтримки для забезпечення доступним житлом громадян м. Миколаєва.

Розуміючи соціальну важливість житлового питання для людей, на черговій сесії депутати Миколаївської міської ради внесли зміни до бюджету міста на 2018 рік. Змінами передбачено виділити 3 млн грн для надання державної підтримки на будівництво житла учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам, які офіційно мешкають у Миколаєві.

1 11.06

ВІННИЦЯ. У Вінницькій обласній державній адміністрації за участю першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбулася зустріч з представниками громадських організацій, Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла і Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву. Обговорювалися шляхи вирішення проблемних питань учасників антитерористичної операції.

«Маємо змогу розповісти детально про державні програми, які діють для учасників антитерористичної операції, та про їх фінансування. У форматі діалогу можна вирішити питання, які стосуються надання земельних ділянок, лікування, навчання тощо», - зазначив Андрій Гижко.

В ході засідання ішлося і про пільгове кредитування для забезпечення житлом учасників АТО, про що розповів заступник директора Вінницького регіонального управління Держмолодьжитла Олексій Сторожук.