Новини регіонів: від Донбасу до Закарпаття

d2

 Житло для родини АТОвців

Донецьке регіональне управління Держмолодьжитла вперше з початку проведення АТО в Донецькій області видало житловий кредит за кошти статутного капіталу установи. 

За кілька днів до світлого свята Великодня молода родина учасника АТО Дмитра Рисая придбала квартиру на вторинному ринку в місті Маріуполі. Держмолодьжитло приєднується до вітань новоселам.

Нехай затишок і тепло ніколи не покидають вашу домівку!

Донецьке регіональне управління нагадує, що чекає на нові молоді сім’ї, які бажають отримати кредит з метою придбання власного житла.

Про молодіжні житлові програми – на ярмарку вакансій і в місцевих ЗМІ

zakУ Закарпатському обласному центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій і професій, який відвідали понад півтисячі мешканців Ужгорода. Закарпатське регіональне управління Держмолодьжитла на цьому заході ознайомило молодих земляків із житловими програмами, які впроваджує Держмолодьжитло.

Крім того, Закарпатським регіональним управлінням Держмолодьжитла в газеті «Ужгород» висвітлено проблематику і перспективи житлового будівництва в обласному центрі.

За останні роки за співпраці Закарпатського регіонального управління з місцевою владою затверджено Комплексну обласну програму і Програму забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом у місті Ужгороді на 2018-2020 рр. Їх реалізація дала змогу сприяти в придбанні житла в 2017-2019 роках 27 сім’ям, а також за державною програмою «Доступне житло» – 14 сім’ям. Сьогодні на черзі в управлінні перебувають 322 родини, які потребують покращення житлових умов. Для більш системного забезпечення українців житлом необхідне достатнє фінансування, про що і йдеться на шпальтах газети.

Участь у засіданні щодо житлових питань

lugДиректор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва взяла участь у засіданні робочої групи з питань житла, землі і майна, яку було проведено за ініціативою Норвезької ради у справах біженців.

З інформації керівника РУ учасники заходу дізналися про державні та місцеві програми, за якими можуть отримати житло внутрішньо переміщені особи – мешканці Луганщини.

Із вересня 2016 року до 25 квітня 2019 року в Луганській області завдяки програмам, які реалізує Держмолодьжитло, було забезпечено власним житлом 46 сімей, в тому числі 27 родин внутрішньо переміщених осіб. «Є певний результат, але цього досить мало, - зазначила Інеса Кірєєва. - У черзі на отримання державної підтримки на будівництва житла наразі перебувають 65 сімей, 63 з яких – внутрішньо переміщені особи. У черзі на отримання кредитів є 115 сімей, з яких ВПО – 76 родин».

Окремо директор регіонального управління зупинилася на проблемах на шляху реалізації програм, головна з яких – недостатній обсяг фінансування програм. Необхідно шукати додаткові джерела фінансування, в тому числі із залученням коштів міжнародних організацій, резюмувала Інеса Кірєєва.

Директор РУ – на міському телебаченні

hersonДля більш повного і професійного інформування громади Херсонщини про умови участі у державних і місцевих житлових програмах, які адмініструє Держмолодьжитло та його регіональні управління, в студії телеканалу ЯТБ (Херсон) у програмі "У центрі уваги" взяли участь директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитла Юрій Волкович і керівник ТОВ "МЖК м. Херсон" Андрій Яценко.

Йшлося про перспективи молодіжного житлового будівництва після президентських виборів, житлові програми для учасників АТО і переміщених осіб, про те, які зараз реалізуються державні і місцеві житлові програми, а також про амбітні плани керівників будівельної компанії і регіонального управління Держмолодьжитла.

Посилання на запис програми: Відео