Новини регіонів: житлові програми працюють

Харків: 60 кредитів учасникам АТО

22066

Днями у Харкові укладено 60-ий кредитний договір на будівництво житла за рахунок бюджету міста Харкова з учасником бойових дій в зоні антитерористичної операції.

Відповідно до умов міської цільової соціально-економічної програми будівництва  доступного житла на 2010-2020 роки, ці безвідсоткові кредити мають термін повернення до 15 років, розмір особистого внеску позичальника від 5% вартості житла, що будується.

Перший кредит учаснику АТО за програмою було надано в грудні 2015 року. Практично за два з половиною роки кількість захисників суверенітету України, які завдяки пільговому кредитуванню отримали (або найближчим часом отримають) власне житло, досягла 60.

І це далеко не останній кредит: фінансування з бюджету міста продовжується. Нагадаємо, видатки на кредитування учасників АТО на поточний рік передбачені в обсязі 20 мільйонів гривень.

Миколаїв: внесено зміни до міської програми

На сесії Миколаївської міської ради внесено зміни до порядку надання державної підтримки для забезпечення доступним житлом громадян міста.

22065 22064 22063

Згідно зі змінами, перевага в наданні підтримки для придбання житла за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва надається: сім’ям з інвалідами; сім’ям з дітьми-інвалідами; родинам, де один з членів сім’ї загинув під час проходження військової служби та/або участі в бойових діях в зоні АТО; сім’ям внутрішньо переміщених осіб, в яких один із членів сім’ї є учасником АТО.

Також у програму включено такі верстви населення, як працівники закладів охорони здоров’я і закладів освіти. Вони зможуть отримати підтримку за рахунок коштів бюджету м. Миколаєва у розмірі 40% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або надання пільгового іпотечного житлового кредиту за умови компенсації 20% підприємством, яке бере участь у реалізації програми.

Відповідні зміни були внесені до Міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у Миколаєві на минулій сесії Миколаївської міської ради.

Славутич: розвиток житлових програм

22061

У Славутичі на Київщині відбулася робоча зустріч першого заступника міського голови Віктора Шевченка з директором Іпотечного центру Держмолодьжитла Миколою Марчуком.

Йшлося про можливі механізми забезпечення громадян житлом за програмами, які реалізує Держмолодьжитло та питання реалізації місцевих житлових програм.

Були представлені напрацювання по Київській обласній програмі забезпечення молоді житлом і програмі будівництва доступного житла.

Директор Іпотечного центру презентував основні переваги співпраці з Держмолодьжитлом як ефективним інструментом вирішення соціальних питань місцевими громадами.

Учасники зустрічі вирішили вивчити можливості розробки проекту програми «Забезпечення молоді у м. Славутич власним житлом».